Kamu Çalışanlarına Sevindirici Haber

Kamu Çalışanlarına Sevindirici Haber

Kamu Çalışanlarına Sevindirici Haber

Aileleriyle tatile gitme hazırlığında olan kamu çalışanlarının hayalleri izinlerin iptal edilmesiyle suya düştü. Böyle bir durumda tur şirketlerine veya otellere daha önceden rezervasyon yaptırıp parasını ödeyen kamu çalışanlarının mağdur olmayacağı açıklandı.

Kamu çalışanlarının bu konu için herhangi bir şekilde sıkıntıya düşmeyeceğini, Adana Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Turgay Mumcuoğlu açıkladı. Mumcuoğlu yaptığı yazılı açıklamada , “Paket Tur Sözleşmesi Yönetmeliği’nin” , ‘Katılımcının gerekli tüm özeni göstermesine rağmen öngöremediği ve engelleyemediği bir durum veya mücbir sebep nedeniyle paket turun başlamasına otuz günden daha az bir süre kala fesih bildiriminde bulunması halinde, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere, herhangi bir kesinti yapılmaksızın katılımcının ödemiş olduğu bedel kendisine iade edilir’ maddesine de yer verdi.

Mumcuoğlu tur şirketlerine rezervasyonu yapılmış tatilin iptali yönünde vatandaşı zor duruma düşürmemeleri gerektiği ve 14 gün içinde para iadesi yapmaları gerektiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.