Kamu işçileri için imzalanacak olan TİS'de Taşeron işçiler unutulmasın

Kamu işçileri için imzalanacak olan TİS'de Taşeron işçiler unutulmasın

Kamu işçileri için imzalanacak olan TİS'de Taşeron işçiler unutulmasın

Kamu işçileri için imzalanacak olan TİS'e dahil olmayı bekleyen taşerondan kadroya geçen işçiler heyecanla yapılacak açıklamaları bekliyor.

Zam pazarlığında taşeron unutulmasın

TAŞERONDAN KADROYA GEÇENLER VE TAŞERON İŞÇİLER
Kamu işçileri için çerçeve protokolünün bugün imzalanması bekleniyor. Geçen yıl nisan ayında taşeron şirketlerden genel idarelerde 4/D sürekli işçi kadrosuna, belediyelerde belediye şirketlerine geçen işçiler ile halen taşeorn olarak kamuda çalışan işçilerin durumlarının masada olduğu gerek Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay gereksede Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan tarafından dile getirilmişti.

İKİ SENDİKADA 'TAŞERON MASADA' DEMİŞTİ
En son iki gün önce Hak-İş Başkanı Arslan Bakan Selçuk'la yaptığı görüşmeyi paylaşmış ve taşeron işçilerin durumlarını Bakan'a ilettiğini ifade etmişti. Yinde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da TİS görüşmeleri öncesi taşeron işçilerin durumlarının masada olduğunu ifade etmişti.

BUGÜN İŞÇİLERE MÜJDE VERİLSİN
Bugün imzalanması beklenen kamu işçileri çerçeve protokolüne taşerondan kadroya geçen işçilerin dahil edilip edilmeyeceği, belediye şirket işçilerinin şirket işçiliği yerine belediye işçiliğine geçişleri ve halen kamudaki taşeron işçilerin durumları konusunda nasıl bir gelişme yaşandığı milyonlarca işçi ve ailesinin merakla ve heyecanla beklediği haberler arasında. Tabiki yapılacak düzenlemeler bazıları yasal düzenleme, bazıları idari işlemler olacaktır ve belli bir zaman dilimi gerekebilir.

İşçilerin bu beklentisinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği bugün saat 16:00 'da yapılması beklenen görüşmede netleşecek.

KAMU İŞÇİSİNİN ZAM PAZARLIĞINDA SON DURUM
Kamu işçisine zam pazarlığında sona doğru

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçisinin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında saat 16.00'da bir araya gelecek
- Tarafların zam konusunda anlaşıp, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü'nü imzalaması bekleniyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçisinin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında saat 16.00'da bir araya gelecek.


 
Yaklaşık 200 bin kamu işçisinin 2019-2020 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını içeren 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü kapsamında, hükümet ile Türk-İş arasında 19 Haziran'da başlayan pazarlık sürecinde sona gelindi.

SON TEKLİF ŞÖYLEYDİ
Hükümetin son olarak ilk yıl yüzde 7+4, ikinci yıl yüzde 3+3 ve enflasyon farkı teklif ettiği pazarlık sürecinde, taraflar bugün bir kez daha bir araya gelecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında saat 16.00'da gerçekleştirilecek toplantıda, tarafların zam konusunda anlaşıp, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü'nü imzalaması bekleniyor.

TÜRK-İŞ'İN TALEBİ
Türk-İş, en düşük ücretin 3 bin 500 liraya yükseltilmesini, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah talep etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum