Kamu Personeli Alımı İçin Yeni Dönem Başlıyor: Mizaç Karakter Testi

Kamu Personeli Alımı İçin Yeni Dönem Başlıyor: Mizaç Karakter Testi

Kamu Personeli Alımı İçin Yeni Dönem Başlıyor: Mizaç Karakter Testi

Kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak kamu personelleri ve memurlar için yeni bir uygulama başladı. Personel alımlarında mizaç testi uygulaması devreye alındı. Uzmanlara göre kişinin mizaç tipi insan kaynakları yönetimine uyarlandı ve en uygun mizaç profiline ulaşıldı. Uygulama kamu kurumu personel alımlarında uygulanmaya başlandı.

YENİ UYGULAMAYA BAŞLANACAK

Daha farklı amaçlar için kullanılan ve dünyada farklı örnekleri bulunan mizaç testi uygulaması artık kamu kurumlarındaki personel alımlarında liyakate dayalı insan kaynağı oluşturmak için adayların istediği göreve hazır olup olmadığı ya da adayın alımdaki kadro için uygun bulunup bulunmadığında test edilmek için uygulanmaya başlandığı açıklandı.


 Mizaç testi uygulaması değişik ve farklı amaçlar için de kullanılıyor. Bunlardan bazıları eğitim modeli, liyakat modeli, danışmanlık modeli gibi çalışmalarda yer alıyor.

Dokuz Tip Mizaç Modeli Derneği kurucuları Dr. Enver Demirel Yılmaz ve Dr. Ayşe Yılmaz bu alanda eğitimler vermekte ve yeni uygulamaların personel alımlarında da uygulanması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini ifade etti. Ayrıca liyakate dayalı insan modelinin belirlenmesinde Ankara ilindeki bazı kurumlarda uygulanmaya başlandığını da belirtti.
MİZAÇ TİPİ UYGULAMASI NEDİR?

“Uygun işe uygun kişi” veya “Uygun işe uygun kişiyi seçmek” hem sosyal hem de ekonomik açıdan önem arz eden, işveren ve çalışanı yakından ilgilendiren bir konudur. Zaman, verimlilik, etkinlik ve maliyet gibi birçok konu üzerinde direkt etkisi bulunmaktadır.

Bizler verdiğimiz eğitimler ve bireylerin mevcut – mümkün potansiyellerini rapor halinde sunarak bu konuyu problem olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz. Sunduğumuz raporda, kişinin hangi iş ya da işlerde daha başarılı, hangi işlerde verimsiz olabileceğini öngörerek hem işverenlere hem de iş arayanlara güvenilir bir rehber olmayı hedefliyoruz. ,

Dokuz Tip Mizaç Modeli eğitim ve uygulamaları, personel seçim sürecinde öngörü tutarlılığını yükselten, personel devir hızı ve buna bağlı maliyetleri ve personel seçim süresini azaltan önemli bir araçtır. Aynı zamanda uygun işe uygun kişi seçiminin belli bir standart ve rasyonelliğe dayanması, kaliteli ve isabetli seçim yapabilmeye de imkan sağlamaktadır.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

 İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.