Kamu ve belediye taşeron işçileri Hangi Aylarda İlave Tediye Alacaklar?

Kamu ve belediye taşeron işçileri Hangi Aylarda İlave Tediye Alacaklar?

Kamu ve belediye taşeron işçileri Hangi Aylarda İlave Tediye Alacaklar?

Kamu ve belediye taşeron işçileri Hangi Aylarda İlave Tediye Alacaklar?
İŞTE KAPSAMLI HABER
 
 4 D kapsamında çalışan TAŞERON işçilere ödenen ilave tediyeler 6772 sayılı kanununa göre yapılmaktadır.İlgili kanunun 1. ve 3. maddelerinde işçilere yapılacak olan ilave tediyelere ilişkin açıklamalar yapılmıştır.İlgili maddelere göre ödenecek olan ilave tediyeler ve ödenme tarihleri aşağıda tabloda gösterilmiştir.
 
 Kamu işçileri yılda 4 kere 13 er gün olmak üzere ilave tediye almaktadırlar.2018 yılında kadroya geçen işçiler 2 Nisan tarihinde kadroya geçtikleri için 2018 yılında toplamda 39 gün ilave tediye alacaklardır.2019 yılından itibaren ise yılda 4 kere 13 er gün üzerinden toplam 52 gün ilave tediye alacaklardır.
 
Kanun Maddesi İlave Tediye Gün Sayısı İlave Tediye Ödeme Tarihleri
6772 sayılı Kanun 1. madde
Umumi, mülhak ve hususi bütçeli dairelerle mütedavil sermayeli müesseseler, sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait olan şirket ve kurumlarla belediyeler ve bunlara bağlı teşekküller, 3460 ve 3659 sayılı kanunların şümulüne giren İktisadi Devlet Teşekkülleri ve diğer bilcümle kurum, banka, ortaklık ve müesseselerinde müstahdem olanlardan İş Kanununun şümulüne giren veya girmeyen yerlerde çalışmakta olan ve İş Kanununun muaddel birinci maddesindeki tarife göre işçi vasfında olan kimselere, ücret sistemleri ne olursa olsun, her yıl için birer aylık istihkakları tutarında ilave tediye yapılır.
 
13+13=26 Günlük Yevmiye Tutarında İlave Tediye Ödemesi Yapılır.
6772 sayılı kanununun 1. maddesine göre yapılacak olan ilave tediye ödenmesi zorunludur.
 
Ocak ve Haziran Ayında Cumhurbaşkanınca Belirlenecek Olan Tarihlerde Ödenir.
6772 sayılı kanun 3. madde 3 – Birinci ve ikinci maddelerde yazılı olan işçilere mezkür maddeler gereğince yapılan tediyelerden ayrı
olarak her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere Cumhurbaşkanı karariyle aynı nispette bir ilave tediye daha
yapılabilir. (2)
13+13=26 Günlük Yevmiye Tutarında İlave Tediye Ödemesi Yapılır
6772 sayılı kanununun 3. maddesine göre yapılacak olan ilave tediye ödenmesinde zorunluluk yoktur.kanun Maddesinde yapılabilir hükmü yer almaktadır.İlgili ödeme genel olarak yapılmaktadır.
 
Ağustos veya Eylül ayında 13 günlük kısım  ve Aralık Ayında  13 günlük kısım Cumhurbaşkanınca Belirlenecek Olan Tarihlerde Ödenir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum