Kamuda Atılan Memur Sayısı Kadar Açıktan Memur Ataması Yapılacak

Kamuda Atılan Memur Sayısı Kadar Açıktan Memur Ataması Yapılacak

Kamuda Atılan Memur Sayısı Kadar Açıktan Memur Ataması Yapılacak


15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri tarafından askeri darbe girişimi yapılmak istendi. Halk tarafından bastırılan bu darbe girişiminin hemen ardından parlemento ile ortak kararlar aldı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konu hakkında soruşturma başlattı. Şuana kadar binlerce memur görevden atılmış durumda. Atılan memurlar pek çok bakanlıkta ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğünde istihdam etmektedir. Atılan memurların ardından memurlara müjdeli haber verildi. Yapılan açıklama ile Fethullahçı Terör Örgütü ya da diğer terör örgütlerine bağlantısı bulunan kişilerin görevden alınacağı bu kişiler yerine açıktan atama yapılacağı belirtildi.

Naci Ağbal'dan Açıklama

Memurluktan atılan memur sayısı kadar kamuya atama yapılacağı haberlerinin duyurulması üzerine Maliye Bakanı Naci Ağbal konu hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklama da Bakan Ağbal kamuda görevine son verilen memur sayısı kadar memur alımının açıktan atama yolu ile yapılacağı söylendi. Bu haber ile memur olmak isteyenlere tekrar müjdeli haber verilmiş olundu.

Alınacak olan net memur sayısı ve konu hakkında başvuru tarihleri bilinmiyor. Ancak Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin büyük bir kısmının ya da tamamının kamudan silinmesi ile açıktan atama yapılması bekleniyor. Bu atamalarda Kamu Personeli Seçme Sınavının geçerli olup olmayacağı ise ilerleyen haftalarda netlik kazanacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum