Kamuda Büyük Temizlik : 49 bin 321 Açığa Alındı Boş Kadrolar Nasıl Dolacak?

Kamuda Büyük Temizlik : 49 bin 321 Açığa Alındı Boş Kadrolar Nasıl Dolacak?

Kamuda Büyük Temizlik : 49 bin 321 Açığa Alındı Boş Kadrolar Nasıl Dolacak?

15 Temmuz gecesi yaşanan , vatanımızı tehlikeye sokan olaylardan sonra bu olaya sebep olan örgüt üyeleri bir bir ayıklanmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı , İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı , Milli İstihbarat Teşkilatı , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı , Başbakanlık gibi devletin yapı taşlarını oluşturan kurumlarda binlerce personel açığa alındı veya personeller hakkında soruşturma başlatıldı.

Başbakanlıkta 257 personel , İçişleri Bakanlığı’nda 8 bin 777 personel , Milli Eğitim Bakanlığı’nda 15 bin 200 personel , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığın’da 393 personel , Diyanet İşleri Başkanlığın’da 492 personel , Maliye Bakanlığı’nda 1500’den fazla personel ve Milli İstihbarat Teşkilatın’da 100 personel görevden alındı. Ayrıca Yüksek Öğretim Kurumu dekanlarla yaptığı toplantıda tüm dekanların istifa etmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı bugün 15 bin 200 personel aldıktan sonra yarın da personelleri açığa almaya devam edecek. 2. Dalga operasyonu yarın olarak beklenmekte ve yöneticilerin de arasında bulunduğu 14 bine yakın MEB personelinin açığa alınması bekleniyor.

MEB ve diğer devlet kurumları bu kadar personeli açığa aldıktan sonra yeni personel alımı yapacak mı  eğer yeni personel alımı olursa alımlar ne zaman olur gibi sorular cevap bekleyen sorular arasında fakat şu an için hükümetten bu konu hakkında herhangi bir cevap gelmedi.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum