Kamuda Çalışan Taşeron İşçilerin Maaşlarına Asgari Ücret Oranında Yeni Zam Formülü

Kamuda Çalışan Taşeron İşçilerin Maaşlarına Asgari Ücret Oranında Yeni Zam Formülü

Kamuda Çalışan Taşeron İşçilerin Maaşlarına Asgari Ücret Oranında Yeni Zam Formülü

Kadro talepleri gerçekleşen taşeron işçiler sonunda kadroya alınarak 4/D statüsüne kavuşan taşeron işçiler kavuştukları bu yeni statüde eski düzenden farklı olarak kazanımlar elde etmektedir. Bunlardan en önemlisi de maaşlarına yapılacak zamlardır.

2019 yılına girdiğimiz bugünlerde tüm çalışanlar yeni yılla birlikte maaşlarını zamlı aldı. Hükumet emekliye ikramiye müjdesinin ardından 3.5 milyon kamu çalışanının yüzünü güldürecek reform niteliğinde adımlar atmaya hazırlanıyor. Kadroya geçen 4/D statüsündeki işçilere enflasyon farkı ödemesi yapılacağını açıklandı.

Kamuda çalışan Taşeron işçilerin maaşlarına yapılacak zam konusu kamu gündeminde ilk sıralarda. Fakat Mayıs ayının ortalarına gelmemize rağmen konuya ilgili adım atan kurum sayısının oldukça az olması gözlerden kaçmıyor.. 

Kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşlarına Ocak ayında  yüzde 4'lük yapılan zamın ardından başka zam alamayan taşeron işçilerin maaşları artan döviz kuru ve yükselen enflesyon karşısında eriyip gitti.

Bu konuda bazı kurumlar inisiyatif kullanarak işçi maaşlarına belirli oranlarda zam yaptılar.  Bu haberimizde siz okuyucularımıza taşeron işçi maaşlarına belirli oranda zam yapan kurumların almış oldukları kararlar ve diğer kurumların bu karara uyup uymayacağı konusu ele alıyoruz.

  TAŞERON İŞÇİ MAAŞLARI İÇİN ORTAK ZAM FORMÜLÜ

Taşeron işçi maaşlarına toplu sözleşme kapsamında yapılan yüzde 4'lük zammın ardından bu konuda önemli bir görüş çıkmıştı. Zam konusunda kurumların ek bir yükümlülüklerinin olmadığının açıklanmasıyla bazı kurumlar bu konuda adım atmadı. Ancak bazı büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlıkları duruma sessiz kalamadılar ve 4/D'li işçi maaşlarına belirli oranda zam yaptılar. 

Yapılan bu zam oranları konusunda ise belirli bir oran öne çıktı.  Kurumlar ve belediyeler tarafından alınan kararlarda taşeron işçi maaşlarına yüzde 26 oranında ön plana çıktı. Bu rakam 2019 yılı Ocak ayında asgari ücret tutarına yapılan zam oranıyla eşit.

Bunun yanında bazı kurumlar taşeron işçileri kadrolu kamu işçisi statüsüne alırken bazı kurumlar ise 635 TL direkt zam yapmayı tercih ettiler. Ayrıca zam konusunda son adım Yozgat Sorgun Belediyesi'nden geldi. Belediye aldığı karar ile taşeron işçi maaşlarına yüzde 46 zam yapılacağını duyurdu.Haberkuşağı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.