Kamuda Hala 650 Bin Taşeron var

Kamuda Hala 650 Bin Taşeron var

Memurlarahaber.com - Kamudaki Taşeronlar

Kamuda taşeronlar bitmedi 650 bin taşeron kadro bekliyor

Kamudaki taşeron işçilerinin bir kısmı sürekli işçi statüsüne geçirildi ancak sorunlar bitmedi. Yaklaşık 650 bin işçi hâlâ taşeron firmalarda çalışıyor. Çalışma şartlarında bir değişiklik olmamasından şikayetçi olan binlerce işçi 4 Aralık’ta Ankara’da toplanmayı planlıyor

ÜCRET VE ÖZLÜK HAKLARI İÇİN ANKARAYA GELDİLER

Taşeron İşçi Birliği, Kamu Taşeron İşçileri Birliği Derneği, 4/D Kamu İşçileri Birliği oluşturdukları 20 kişilik bir heyetle kamuya alınmayan taşeron işçileri ve sürekli işçi statüsüne (4/D) geçirilen işçilerin ücret, özlük hakları gibi sorunlarını dile getirmek amacıyla Ankara’ya gitti. AK Parti, MHP, CHP ve İyi Parti’den randevu talep eden işçiler, AK Parti’den herhangi bir yanıt alamadı.

KANUN TEKLİFİ TALEBİNDE BULUNDULAR

Diğer siyasi partilerle görüşen işçiler, sorunların çözülmesi için kanun teklifi talebinde bulundu.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle kamuda çalışan taşeron işçilerinin bir kısmı 4/D statüsüne geçirilirken Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ve Belediye İktisadi Teşebbüslerinde (BİT) çalışanlar kamuya alınmamıştı. Söz konusu KHK ile kamuya geçirilen işçilerse geriye dönük alacak haklarından vazgeçme şartıyla kamuda 4/D statüsüne geçirildi ancak ücretlerinde bir değişiklik yapılmadı.

'650 BİN KİŞİ KAMUYA GEÇİRİLMEDİ'

Bu sorunları dile getirmek amacıyla 20 kişilik bir heyetle Ankara’ya giden işçilerden Kamu Taşeron İşçileri Birliği Derneği Sivas Sorumlusu Rıfat Özerdal, tam bilinememekle birlikte BİT’lerde çalışan yaklaşık 500 bin, KİT’lerde çalışan yaklaşık 150 bin kişinin kamuya geçirilmediğini söyledi.

“Anlatıldığı gibi kamuda taşeron bitmedi” diyen Özerdal, şunları söyledi:

İŞÇİLERLE GÖRÜŞMEDİ

“Kadroya alınmayan bir sürü çalışan var. Bir taraftan 4/D statüsüne geçen bir kesim var ama onlar da alındıkları kadronun hiçbir değerinin olmadığını anladılar. Baktılar ki sadece isim değişikliği. Yani aradaki şirket gitmiş, aynı şartlarda devlete çalışıyorlar. Gelirde de hiçbir artış yok, özlük haklarında hiçbir değişiklik yok. Hal böyle olunca biz de işçiler olarak Ankara’ya gidelim, yetkili kim varsa herkese sesimizi duyuralım istedik. Mevcut hükümetten de randevu istedik ama herhangi bir dönüş olmadı. O yüzden biz de MHP, CHP ve İyi Parti’den randevularımızı aldık. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı ve CHP milletvekili Kani Beko ile görüştük. Hepsine derdimizi anlattık ve destek istedik. Dedik ki: ‘Bir kanun teklifi verin ya da verilecek kanun teklifine destek olun.’ Hepsinden olumlu yanıt aldık. Çözüme ilişkin fikirlerimizi anlattık, kendilerinin de bize önerileri oldu.”

'4 ARALIKTA BİR TOPLANTI PLANLIYORUZ'

Kamuda çalışan taşeron işçilerinin 4/D statüsüne geçirilmesine ilişkin 696 sayılı KHK’nın yayınlandığı tarih olan 4 Aralık’ta Ankara’da kitlesel bir toplantı planladıklarını da belirten Özerdal, taleplerini şöyle özetledi: “Bizim için en önemli şey, emeğimizin karşılığını alabilmek. Eşit işe eşit ücret, eşit sosyal haklar istiyoruz. Aynı işyerinde farklı statülerde çalışmak istemiyoruz. Asgari ücretli devlet çalışanı olmaz. İnsanca yaşayabileceğimiz bir maaş istiyoruz.”

Deniz BilicKaynak:Aydınlık

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.