Kamudaki Taşeron İşçilere Maaş Zammı Seçimden Sonra

Kamudaki Taşeron İşçilere Maaş Zammı Seçimden Sonra

Kamudaki Taşeron İşçilere Maaş Zammı Seçimden Sonra

Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin toplu iş sözleşmesi hakkı ve maaş zammı merakla beklenen konulardan. Enflasyonun hızla artmasıyla birlikte maaşları eriyen taşeron işçiler hükümetten enflasyon oranında ücret artışı istiyor.

İşçilerin alacağı zam oranı, önümüzdeki ağustosta memur ve memur emeklilerine yapılacak zammın belirlenmesinde de kritik önem taşıyor. Peki, kamuda işçileri temsil eden Türk-İş ve Hükümet ne zaman masaya oturacak? Türk-İş’in zam oranı konusunda talebi nedir?

‘ŞU AN BİR ÇALIŞMALARI YOK’

Türk-İş'in zam oranı konusunda gerçekleşen enflasyon ile refah payı ve uğranılan maddi kayıpları kriter olarak aldığı belirtiliyor. Konuyla ilgili Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştük. Atalay, seçim sürecinden dolayı hükümetin şu anda bir çalışma yapmadığını söyledi. Atalay, “Görüşmeler henüz başladı. Seçim sürecinden dolayı hükümetin de bir çalışması yok. Bu yüzden kamudaki işçilerin toplu sözleşmelerini belirlemek üzere görüşmeler seçimden sonra başlayacak” dedi.

‘1 MAYIS için

İZİNLERİMİZİ ALDIK’

Ergün Atalay ile yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili de konuştuk. 1 Mayıs kutlamasının Kocaeli, Edirne, Samsun ve Diyarbakır illerinden birinde olacağını söyleyen Atalay, şunları ifade etti: “4 ilimiz için de izinlerimizi aldık. Bu illerimizden birinde işçilerimizle bayramımızı kutlayacağız. Bildiğiniz gibi Türk-İş her yıl anlamlı bir yerde 1 Mayıs’ı kutluyor. Kocaeli çok büyük organize sanayi bölgesi. Bu yıl Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100. yılı. Samsun’da bu yüzden önemli. Diyarbakır ve Edine de bizim açımızdan anlamlı. Bu yüzden dört ilimiz sınırları içindeki miting alanları için izinleri aldık. Nerede yapacağımız nisanın ikinci haftası belli olur.”Aydınlık

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum