Kamuya Alınacak Taşeron Sayısı Belli Oldu

Kamuya Alınacak Taşeron Sayısı Belli Oldu

Kamuya Alınacak Taşeron Sayısı Belli Oldu

Önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülecek olan tasarıda; taşeron işçileri sevindirecek önemli bilgiler yer alıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 22 Mart 2016 Salı Günü Ak Parti Grup Toplantısında söylediği; kamuda çalışan taşeron işçiler arasında ayırım yapılmaksızın kamuya alınacağının müjdesini vermesi ile birlikte taşeron işçilerde heyecan artmıştı.

Kamu kurumlarında taşeron olarak çalışan işçiler kendilerinin kamuya alınıp alınmayacaklarını merak etmişlerdi. Takipçilerimizden en çok sorulan soruların başında; bu tasarının çalıştıkları kurumu kapsayıp kapsamayacağı geliyordu.

Özellikle de belediyelerde çalışan taşeron işçilerden bu yönden çok fazla soru geliyordu. 25 Nisan 2016 Pazartesi Günü yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısında; kamuya alınacak taşeronlar ile ilgili düzenleme onaylandı. Bakanlar Kurulunda onaylanan düzenlemeye göre; belediyeye ait taşeron şirketlerde çalışan taşeron işçiler belediye şirketlerinde çalışmaya devam edip devlet güvencesine kavuşacak, belediyelerde alt taşeron şirketlerde çalışan taşeron işçilerde belediyenin taşeron şirketlerine alınarak devlet güvencesine kavuşturulacak.

25 Nisan 2016 Pazartesi Günü Bakanlar Kurulunda onaylanan tasarıya göre; kamuya alınacak taşeron işçilerin 1 Kasım 2015 tarihinden önce kamuda çalışmaya başlamış olma şartı aranacak olup, kamuya alınacak taşeron işçi sayısı 720 bin 277 kişi olarak belirlendi.

Bunlardan 157 bini temizlik, 76 bini güvenlik, 16 bini yemek, 157 bini muhtelif işlerde çalışan taşeron işçisi kamuya alınacak. Kamuya alınacak en fazla taşeron işçi 310 binden fazla kişi ile belediyelerde bulunuyor. İl özel idarelerindekiler de hesaba katıldığında 315 bin civarında yerel yönetimlerde çalışan taşeron işçisini kapsıyor.

Üniversitelerde 36 bin 551, üniversitelerin döner sermaye işletmelerinde 42 bin 941 taşeron işçi kamuya alınacak. Sağlık Bakanlığı ve merkezi yönetim ile döner sermaye işletmelerinde de on binlerce taşeron işçisi de kamuya alınacaklar arasında.

Tasarı Bakanlar Kurulunda bu şekliyle onaylandı. Ancak Tasarı önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşüldüğünde değişiklikler olabilir. www.memurlarahaber.com olarak konuyu yakından takip etmeye devam ediyoruz, konuya ilişkin her gelişmeyi siz değerli takipçilerimiz için anında paylaşacağız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum