Kamuya Çok Sayıda Lise Mezunu Güvenlik Görevlisi Alınacak!

Kamuya Çok Sayıda Lise Mezunu Güvenlik Görevlisi Alınacak!

Kamuya Çok Sayıda Lise Mezunu Güvenlik Görevlisi Alınacak!

KİMLER GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLABİLİR?

Kamuda özel güvenlik görevlisi olmak isteyenlere müjde, yeni alımlar yapılacak. Eğer lise diplomanız varsa ve geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahipseniz 4/Bli statüde sözleşmeli olarak çalışmanız mümkün olacak...

Düzenlemeyle birlikte alımlar yapılacak

4/B li sözleşmeli çalışmaya ilişkin 5.6 1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 'Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda' değişiklik yapılacak. Yapılacak değişiklikle Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ekinde yer alan 4 sayılı cetvele koruma ve güvenlik görevlisi unvanının eklenilmesi çalışmaları devam ediyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte 4/B li statüde koruma ve güvenlik görevlisi alınacak.

4/B ve esasları cumhurbaşkanınca belirleniyor

Sözleşmeli personel seçiminde uygulanacak sınav ile istisnaları, bunlara ödenebilecek ücretlerin üst sınırları ile verilecek iş sonu tazminatı miktarı, kullandırılacak izinler, pozisyon unvan ve nitelikleri, sözleşme hükümlerine uyulmaması hallerindeki müeyyideler, sözleşme fesih halleri, pozisyonların iptali, istihdamına dair hususlar ile sözleşme esas ve usulleri Cumhurbaşkanınca belirlenir.


 
4/B PERSONEL NEDİR?
4/B li personel: 657 sayılı Kanuna göre; Kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde, Cumhurbaşkanınca belirlenen esas ve usuller çerçevesinde, ihdas edilen pozisyonlarda, mali yılla sınırlı olarak sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir.

NASIL ÖZEL GÜVENLİK OLUNUR?

Günümüzde pek çok kurum ve kişiler özel güvenlik tarafından korunmaktadır. Özel güvenlikler genel olarak silahlı ve silahsız olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Her iki tür için de sertifika almak zorunludur. Sertifikayı alabilmek için illerde bulunan özel güvenlik kursu veren kuruluşlara başvurmak gereklidir. Silahsız özel güvenlik olmak için 100, silahlı özel güvenlik olmak için ise 120 saat eğitim almak gereklidir. 

Eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak olan sınava girecektir. Sınav neticesinde başarılı olan adaylar sertifikayı almaya hak kazanacaktır. Başarısız olanlar ise 3 defa daha sınava girme hakkına sahiptir. 

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.