kar ne zaman yağacak?

kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji hava durumu tahminini bugün değiştirdi! İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğün'den yapılan son dakika hava durumu tahmin değişikliklerine göre güneşli havanın gece ilerleyen saatlerden sonra yerini yağışlara bırakacağı belirtildi. Özellikle Marmara bölgesi ve İstanbul'da etkisini gösterecek olan yağışlarla birlikte rüzgarında kuvvetli eseceği açıklanarak vatandaşlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuldu. Yarından itibaren sıcaklıkların 1 dereceye kadar düşeceği İstanbul'da da yoğun kar yağışıyla ilgili son dakika bilgi Meteoroloji'den geldi. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte il il hava durumu tahmin raporları ve detaylar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu tahminleri ve değişiklikler gelmeye devam ediyor. Güneşli havaya aldanılmaması gerektiğini belirten uzmanlar yağışların bu geceden itibaren özellikle Marmara bölgesinde ve İstanbul'da etkisini göstereceğini belirtti. İstanbul'da yaşayan vatandaşların merakla beklediği İstanbul'a kar ne zaman yağacak? sorusunun tarihi de verildi. İşte il il hava durumu raporları.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Sabah saatlerinde Van, Bitlis ve Siirt çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege, gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri ile Isparta çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Van ve Bitlis çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların gece saatlerinde Trakya'da yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 3 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Marmara ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Soba ve baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Soğuk ve yağışlı hava, pazartesi gününden itibaren Batı bölgelerini etkisi altına alacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, İstanbul'da kar yağışının salıdan perşembe gününe kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor. Sıcaklığın da gece 1, gündüz 3 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.