Karpuz çekirdeği şifa kaynağı

Karpuz çekirdeği şifa kaynağı

Öğrendikten Sonra Karpuz çekirdeğini Kesinlikle Çöpe Atmayacaksınız.

Sıcak havaların en tatlı meyvelerinden karpuz, çekirdeğiyle tam anlamıyla şifa dağıtıyor.

Cinsellikten kalp ve saç sağlığına kadar herkesin imdadına yetişiyor.Karpuz çekirdeği nelere faydalı?

Yaz mevsimin gelişiyle karpuzlar görücüye çıktı.

Sıcak mevsimin en sevilen meyvesi serinletici etkisiyle herkesin vazgeçilmez lezzeti oluyor. Ancak meyvesi yendikten sonra çekirdekleri genelde çöpe atılıyor. Bu duruma dikkat çeken uzmanlar, karpuz çekirdeğinin tam anlamıyla şifa deposu olduğunu söylüyor

Karpuz Çekirdeğinde Bulunan Vitamin ve Mineraller İçeriğindeki vitamin ve minarelleri ise şu şekilde sıralıyor: Tiamin, niasi, folat, potasyum, magnezyum, çinko, demir, fosfor, sodyum, bakır, manganez ve çinko ile B vitamin grubu.

Karpuz Çekirdeğinin Faydaları:Faydalarından bazıları ise şu şekilde sıralanıyor:

Cinsel Hormonları Uyarıyor:Karpuz çekirdeği içindeki “citrulline” denilen bir madde vücutta “arginin” denilen başka bir maddeye dönüştürülüyor. Arginin de damar genişlemesine yardımcı olan “nitrik oksit” denilen bir maddenin üretiminde kullanılıyor. Bu sertleşme problemleri olanlara yardımcı oluyor. Cinsel hormonları uyarıyor. Sperm üretimini teşvik ediyor.


 
Kalp Sağlığına Faydalı:Yüksek tansiyondan müzdarip olanlar için mükemmel bir çözümdür. Zengin magnezyum içeriği ile kalp fonksiyonun sağlıklı işleyişini sağlar. Kalp sağlığını koruyan amino asitler ihtiva eder

.Böbrek Taşlarını Temizliyor:Karpuz çekirdeğinden yapılan çay idrar sökücü etkisiyle böbrekleri ve mesaneyi temizliyor. Kum ve taşları vücuttan atıyor.

Yaşlanma Karşıtı Özelliği Bulunuyor:Cilt için mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidanlar ciltteki hücreleri yeniler. Yaşlılığa bağlı kırışıklıkları giderir. Taze bir görüntü verir.

Diyabete Karşı Etkili:Karpuzun çekirdeği dalgalanan glukoz seviyelerini düzeltir. Bunun için karpuz çayı mükemmel bir çözüm sunuyor.

Çay Olarak Tüketilebilir:Karpuz çekirdekleri ağızda iyi çiğnendikten sonra yutulmalı. Çayı için mutlaka ezilmeli. Kaynar suya bir çay kaşığı katın. 15 dakika demlenmesini bekleyin. 1 haftada en az 3 kez tüketin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.