KHK'lı 4/D Taşeron İşçilere Ramazan ve Kurban Bayramında Ek Ücret

KHK'lı 4/D Taşeron İşçilere Ramazan ve Kurban Bayramında Ek Ücret

KHK'lı 4/D Taşeron İşçilere Ramazan ve Kurban Bayramında Ek Ücret

Taşeron işçiler büyük merakla Ramazan Bayramını bekliyorlar. Peki bu ücret ne kadar yatacak? Ramazan ve Kurban aylarında toplam ne kadar ücret alacaklar?

Belediyeler ve şirketler bünyesinde birim değişikliği sonucunda kadroya geçmiş olan taşeron işçiler için maaşların dışında bayramların öncesinde ek ödeme yapılacağı ve bu bilgilerin işçilere bildirildiği bilgisi basın aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu.Yayımlanan Resmi Gazete açıklamasına göre

6772 sayılı kanunda da yer alan ve 2019 yılının ikinci yarısına da ilave tediye ödemeleri ile başlayacak olan işçilerin alacakları ücretler de çıplak ücretlerin üzerinde hesaplanmış olacak.


Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde işçilere harçlık ismi altında destek mahiyetinde verilecek ücretin 75 tl olduğu ilan edilirken; ilave tediye konusunda ise her taşeron işçinin ödemelerden faydalanamayacağı belirtildi.Yayımlanan maddeler uyarınca belediye şirketleri bünyesinde kadro almış olan taşeron işçilerin 4’D’lilerden farklı olarak ilave tediye alamayacakları ama 4/D’li işçilerin ilan edildiği gibi 31 Mayıs 2019 tarihinde ücretleri tahsil edebileceği duyuruldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum