Kıdem’de Büyük Kazık

Kıdem’de Büyük Kazık

Kıdem’de Büyük Kazık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve önümüzdeki günlerde işçi ve işveren kuruluşları ile paylaşılacak yeni kıdem tazminatı sisteminin ayrıntıları belli olmaya başladı. Bakanlık tarafından hazırlanan henüz taslak aşamasındaki yeni düzenlemeye göre hesap şöyle olacak;

Yeni kıdem tazminatı sisteminde bir asgari ücretlinin her ay hesabına yatması gereken 148 liralık kıdem tutarı 106.6 liraya düşecek. Geri kalan ise faiz, bono ve hisse senetlerinden elde edilecek gelirlerle karşılanmaya çalışılacak. İşveren tarafından desteklenen bu formül kabul edilirse asgari ücretlinin mevcut sisteme göre yıllık 500 liralık kıdem tazminatı kaybı olacak. 

Yeni kıdem tazminatı sistemine yönelik taslak çalışma, bakanlık üst düzey yöneticilerine sunum ile anlatıldı. Toplantılarda bir çok formül gündeme geldi. Ancak en çok, üzerinde durulan formül ise işverenin kıdem tazminatı yükünün düşürülmesini öngören formül oldu. Söz konusu açık ise İşsizlik Sigortası Fonu tarafından devlet primi olarak kapatılacak. Yani, işverenin yükü düşürülecek açık ise işsizlik fonundan kapatılacak. Yani işveren daha az prim ödeyecek.. 

Mevcut yasa işverenlere, çalıştıkları her bir yıla karşılık işçilerine bir aylık maaş kadar kıdem ödemelerini zorunlu kılıyor. Bu da bir aylık maaşın yüzde 8.33’üne karşılık geliyor.
Asgari ücret için yüzde 8.33’lük oranın parasal karşılığı 148 lira. Sunumu yapılan formülde işverenin kıdem yükü yüzde 8.33’ten yüzde 4.5’e indirilecek. Bu durumda işverenler asgari ücret için 148 lira yerine 80 lira ödeyecek. Yeni sistem ile eski sistem arasında 41.4 liralık bir kayıp ortaya çıkıyor. Bu kayıp için de nema formülü ortaya atıldı. Fonun paraları değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda elde edilecek nema gelirleri ile kıdem tazminatı tutarı artacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum