Kılıçdaroğluna yumruk

Kılıçdaroğluna yumruk

Kılıçdaroğluna yumruk

Hakkari’de yaşamını yitiren asker Yener Kırıkçı’nın Ankara’daki cenaze töreninin ardından olaylar çıktı.

Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, törenin ardından saldırıya uğradı. Bir grup provokatör Kemal Kılıçdaroğlu’na tekme attı.

Polisler Kılıçdaroğlu’nu çevredeki bir eve götürdü. Saldırgan grup evin etrafında “PKK dışarı” sloganları atmayı sürdürdü.


Evin dışında toplanan grup, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer’in grubun dağılmasına yönelik yaptığı konuşmalara da tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta beklediği eve gitti.

Ardından Kılıçdaroğlu, zırhlı araç ile saldırgan grubun bulunduğu bölgeden uzaklaştırıldı. Hastaneye gitmeyi reddeden CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezine doğru yola çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Soruşturma başlatıldı, olayın takipçisiyim sağduyulu olmalıyız” ifadesini kullandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman da yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığına ilişkin her yönüyle araştırıldığını söyledi.

YABANCI KİŞİLER
Ankara’nın Çubuk ilçesinde yaşanan olayları köylüler anlattı. Habertürk’te yer alan habere göre köylüler, yaptıkları açıklamada, “Bunlar bu köylü değil, yabancı” dedi. Başka bir köylü ise, “Bunu yapan bu köylü değil. Provakasyon yapıyorlar. Bursası şehit evi, şehde saygı gösterilecekse dua edilecek. Yazık değil mi” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.