Kılıçdaroğlu’ndan Flaş Taşeron İşçi Açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan Flaş Taşeron İşçi Açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan Flaş Taşeron İşçi Açıklaması

CHP Grup Toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işler ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Taşeron meselesini CHP’nin gündemde tuttuğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, işçilerin haklarını savunduklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi referanduma gidelim. Hep demiyorlar mı ‘Millet bilir’ diye. Milletten korkma kardeşim, gel Suriyeliler için referanduma gidelim.” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP’nin Grup Toplantısı’na engelli vatandaşlar da katıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun konuşması kürsüden işaret diline çevrildi.

CHP’nin emek büroları uygulamasına değinen ve emeğin önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, “CHP olmasaydı, taşeron işçilerin durumunu hiçbir siyasi parti ağzına dahi almayacaktı. Ne zaman ki biz taşeron işçilerin haklarını savunduk, onlar ‘Biz de savunuyoruz’ dediler. Ama şu ana kadar vadettiklerini yerine getirmediler. Sözüm söz, taşeron işçilerin haklarını teslim edeceğiz.” diye konuştu.

CHP’li Kocaeli eski Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen’in de Grup Toplantısı’na katıldığını belirten Kılıçdaroğlu, Sirmen’in hakkındaki iddiaları hatırlatarak, onu mahkum edenlerin tamamının ya hapiste olduğunu ya da görevlerine son verildiğini vurguladı.

Sirmen’in haksız bir infazla karşı karşıya kaldığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Ama hakkını sonuna kadar arayacak. Siz bir adalet mağdurusunuz biliyoruz. Her zaman gönlümüz, yüreğimiz sizinle olacak. Bizim verilmeyecek hesabımız yoktur, yeter ki adalet terazisi doğru olsun. Adalet terazisinde denge bozulunca haklı olanlar da bazen hapse girebiliyorlar. Ama biz haklılığımızı kanıtlamak için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 128 kişinin beraat ettiği yolsuzluk iddiası davasına da değinerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başarılarından rahatsızlık duyanların sahte delillerle ve gizli tanıklarla başkan ve çalışanları hapse atmaya çalıştıklarını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin uluslararası kredi notunun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin notundan daha iyi olduğunu, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri metro projelerini tamamlayamazken, İzmir’in bu alanda büyük aşamalar kaydettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, bu başarıların Kocaoğlu ve ekibini hedef haline getirdiğini savundu.

Kocaoğlu ve arkadaşlarının beraat ettiğine değinen Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin görev alanlarındaki hiçbir vatandaşı ötekileştirmediğini, çalışmalarını bu anlayış içinde yürüterek, başarılara imza attığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.