Kılıçdaroğlu'nun Taşeron ve Ekrem İmamoğlu Açıklaması

Kılıçdaroğlu'nun Taşeron ve Ekrem İmamoğlu Açıklaması

Kılıçdaroğlu'nun Taşeron ve Ekrem İmamoğlu Açıklaması

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz ay TBMM grubunda yaptığı konuşmada10 binlerce taşeron işçisinin hala kamuda çalıştığını hatırlatmıştı."  Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, CHP'nin hizmet vereceği yerel yönetimlerde, "hükümetin düşmanı olduğunu" iddia ettiği yeşil alanlar oluşturacaklarını söyledi.İstanbul'un tamamen betonlaştığını belirten Kılıçdaroğlu, "(İstanbul'a ihanet ettik, İhanet etmeye devam edeceğiz.) diye oy istiyor.

EKREM İMAMOĞLU TAMAMINI ÇÖZECEK

Akıl, mantık tutulur. İstanbul'un trafik sorununu çözemeyeceksen niye adaysın kardeşim? Ekrem İmamoğlu tamamını çözecek." diye konuştu.CHP belediyelerinin kreş hizmeti sunduğunu ancak İstanbul'da AK Parti'nin 14 ilçe belediyesinde kreş bulunmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, partisinin adayının kazanması halinde İstanbul'daki ilçelerde kreş açacaklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde partisine yönelik destekleri nedeniyle İYİ Parti ve Saadet Partisi liderlerine şükranlarını iletti, Adalet Partisi'ne teşekkür etti.Sık sık sloganlar atarak konuşmasını bölen gruba seslenen Kılıçdaroğlu, hak, hukuk ve adaletten yana olduklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:"Fettah Tamince, 17-25 Aralıktan sonra bu beyefendi Pensilvanya'ya gidiyor, gittiğini söylüyor, dokunan var mı? Yok. Ailesi 17-25 Aralık'tan sonra Bankasya'ya para yatırıyor. Buna dokunan yok. Ama Bankasya'nın önünden geçtiyse, memursa, devlet memuriyetinden attılar veya hapse attılar.

Bu kişiyle ilgili Gülen cemaatinin bir unsuru olduğunu zaten söylüyorlar. Buna FETÖ diyorsan, aradığın 16 kriterin tamamı bunda varken bu adam nasıl dışarıda? Askeri öğrenciler içeride? FETÖ'ye ait olduğu söylenen üniversitelerin tamamı kapatıldı, Fettah Tamince'nin üniversitesine dokunulmadı. Sadece adı değiştirildi.

Fettah Tamince'ye bu gücü kim veriyor? Ben gerçeği söyleyeyim; Fettah Tamince'nin avukatları, Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarıdır, onun için dışarıda bu adam. Dün de Atatürk Kültür Merkezinin açılışında ihale verdiler bu beyefendiye. Erdoğan ile aynı karenin içinde. FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı sarayda oturan zattır. Fettah Tamince'yi ben mi, o mu koruyor? Ben garibin, gurabanın, mazlumun hakkını savunuyorum, sen de zalimlerden yana tavır takınıyorsun, parası var diye alıyorsun yanına. Rıza Sarraf'ı da yanına almıştı, protokol masasına oturtmuştu.

"Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem'in yargılama sürecine ilişkin de "Tahliyesine karar veren hakimler, bu sefer 'tutuklanması lazım.' diyorlar. Bu mudur adalet? Siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Adalete en büyük zararı veren işte bu anlayıştır. Verdiği kararın arkasında durmak yürekliliğini ve cesaretini göstermemektir. Sarayın gölgesi altında kalmaktır. Adalet kavramını yok ettiniz bu ülkede. Sizden hakim olmaz, siz lütfen cübbelerinizi çıkarınız ve başka cübbeler giyiniz ve o makama öyle oturunuz." eleştirisinde bulundu.Askeri okul öğrencilerinin hapiste olmasının doğru olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "İstediğiniz kadar beni suçlayın. Ben sonuna kadar mazlumların, fakirin, arkası olmayanların yanında olacağım." ifadelerini kullandı.- "Karşındaki insanlar, insanlığını unutmuş kişiler"CHP Lideri Kılıçdaroğlu, fizik öğretmenliği için aday olan Deniz Eren Demir'in, alanında KPSS'de Türkiye birincisi olmasına rağmen mülakatta elendiğini ileri sürerek, "Bu mudur adalet? Bunların vallahi de billahi de yatacak yeri yok. Bu kardeşimiz diyor ki 'Sınava girdim, mülakatta ne sordularsa hepsinin cevabını verdim. Karşındaki insanlar, insanlığını unutmuş kişiler." dedi.

TAŞERON İŞÇİLERİN YANINDA OLACAĞIZ

Taşeron işçilerin durumuna ilişkin de Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, Sivas'ta konuşma yapıyor. Oradaki taşeron işçileri 'Bize kadro ver.' diye bağırıyorlar. 'KİT'lere falan kadrolarını verdik. Provoke etmeyin, her şeyi verdik.' diyor. Vermediler. Hala 10 binlerce taşeron işçisi kamuda çalışıyor. Mazlumun, haklının yanında olacağız.

Emekten ve alın terinden yana olacağız. Sonuna kadar taşeron işçilerine kadro verilinceye kadar hepsinin yanında olacağız." diye konuştu.Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerinden kadro verilenlere yüzde 4 zam yapıldığına dikkati çekerek şöyle devam etti:"(Köleliğe devam edeceksiniz) diyor. Bu kölelik zulmüne hep birlikte karşı çıkmak zorundayız. Bu kendi maaşına çift dikiş yüzde 26 zam yapan zat, dolmuş parası, otobüs parası, yemek parası ödemez, uçak parası ödemez.

Taşeron işçisine 'yüzde 4 ile idare et' der. Bunlarda vicdan yok. Hep birlikte haksızlığa karşı çıkacaksanız, bak mart ayı geliyor, bir ders ver kardeşim. Sandığa git ve ders ver."- "Bindirim yaptın, ne indirimi?"Elektriğe ve doğal gaza 2018 yılında yaklaşık yüzde 90 zam yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, "1 Ocak gelir, 'Elektrikte indirim yaptık' derler. Yüzde 90 zam yapmışsın, yüzde 10 yapsan ne olur, yapmasan ne olur? Bindirim yaptın, ne indirimi? Yüzde 90 zam yüzde 80 oldu. Aynı oyun doğal gazda da var." diye konuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas mitingindeki bazı sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"(Bizden önce Sivas'ta üniversite mi vardı? Yoktu, bizimle beraber Sivas'a üniversite geldi.) diyor. O toplantıda bulunanların çoğu Sivas Üniversitesinden mezun olanlardandı belki. 1974'te yapılan üniversiteyi, binlerce insanı topluyor 'Bizden önce yoktu.' diyor. Devlet adamı pozisyonunda olan kişi halkına yalan söylemez.

Erdoğan'a göre memlekette üniversite yoktu, ilkokul, ortaokul ve lise yoktu, Erdoğan ile beraber geldi. Uçak, demiryolu, otobüs yoktu, baraj, elektrik, köprü, tünel yoktu; hepsi Erdoğan'dan sonra geldi. Ama bir şeyin altını özenle çizeyim, Erdoğan'dan önce bu kadar büyük bir yalancı yoktu."Sakarya'daki Tank Palet Fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Telekom da öyleydi.

Gittiler Türk bankalarından para aldılar, Telekom'u çalıştırdılar, karları yurt dışına götürdüler. Bankaya olan paralar, 82 milyonun sırtında kaldı. Binalarını, bakır tellerini, her şeyini sattılar." ifadelerini kullandı."Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatansever olmadığını" ileri süren Kılıçdaroğlu, "Kendi askeri fabrikasını yabancı orduya teslim eden bir ülke örnek ver. İhale yapmadın, nasıl, hangi gerekçeyle veriyorsun?

Fabrikanın değer tespitini yaptırdın mı? Hayır. 'Bu fabrikayı sen oraya peşkeş çekerken Katar Kralı sana uçak hediye etti, bir bağlantı var mı?' diye sordum. Silah fabrikasına karşı uçak. O fabrikanın değeri 20 milyar dolar. Beyefendiye şimdi de aynı firma seçimlerde kullansın diye otobüs hediye etmiş. İnsanın yüzü kızarır, ar damarı olması lazım bir insanda." değerlendirmesinde bulundu.- "Dünyanın şamar oğlanı olmak ayrı"Kılıçdaroğlu, hükümetin tarım politikasını eleştirerek, 94 milyar dolarlık tarım ürünü ithal edildiğini söyledi.Bu tutarın yarısının verilmesi halinde Türk çiftçisinin sadece Türkiye'yi değil, Avrupa ve Ortadoğu'yu da besleyebileceğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:"Tarım Kanunu'nun gereğini yapmadılar, her çiftçinin 68 bin lira alacağı var AK Parti hükümetlerinden. İsyan ediyor insanlar, bir kadın 'açım aç, evime ekmek götürmek istiyorum.' diyor.

Erdoğan, 'Biberden, soğandan, domatesten bahsediyorlar.' diyor. Neden bahsetsin vatandaş? Aç yahu adam aç. Onun açlığını istismar ediyor. Dönüp diyor ki 'Sen merminin fiyatını biliyor musun? Senin patatesten, ekmekten, biberden söz etmeye hakkın yoktur.' diyor sana. Hayatımda bu kadar çarpık, bu kadar uçuk, bu kadar temelsiz bir suçlamayla karşılaşmadım.

Soruyorum kendisine; samandan mercimeğe, canlı hayvandan ete kadar her şeyi ithal ediyorsun kardeşim. Bu ithalatın sebebi terör örgütüyle mücadele eden güvenlik güçlerimizin attıkları mermiler mi? Sen bunları nasıl yan yana getirirsin. İki Trakya büyüklüğündeki alanı çiftçiler, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin attıkları mermiler dolayısıyla mı ekmiyor? Yoksa senin beceriksizliğin yüzünden mi ekilmiyor?

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmanlı'nın borçlarını son kuruşuna kadar ödediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bunlar 17 yılda Türkiye'yi Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiler. Erdoğan, ekibi ve sosyete damat var, Batı'nın egemen güçlerinin oyuncağı konumundadır. Trump, 'papazı hapisten çıkarın, dedim, hemen çıkardılar' diyor. Hani sen dünya lideriydin? Dünya lideri olmak ayrı, dünyanın şamar oğlanı olmak ayrı." ifadelerini kullandı.-

"Soğan kuyruğu"Türkiye'de ekilmeyen alanlar varken, Sudan'da arazi kiralandığına dikkati çeken Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:"Sıra geldi hal esnafı ve pazarcıları suçlamaya. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat, bunlara 'terörist' demeye başladı. Peki bu zam teröristlerine ne diyeceğiz? Doğal gaza, elektriğe, köprüye, tünele zam yapan teröristlere ne diyeceğiz? O teröristse, en büyük terörist sensin, en büyük zammı sen yapıyorsun."Zonguldak'ta iş başvurusunda bulunmak üzere kuyrukta bekleyen vatandaşların fotoğrafını gösteren Kılıçdaroğlu, bunun, Türkiye'nin 21. yüzyıl tablosu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, tanzim satış merkezinin önündeki kuyruk fotoğrafını göstererek, "Bu da soğan kuyruğu. Hiç aklınıza gelir miydi bu memlekette vatandaş soğan kuyruğuna girecek." dedi.Hükümetin, "hortumcu piyasa ekonomisi" ile vatandaşa değil bir avuç çıkarcının cebine çalıştığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Vatandaşı soğana muhtaç hale getirdiler. Yarın sarayda oturan zat ve onun sosyete damadı, 'ekmek bulamadılarsa, soğan bulamadılarsa efuli, ejder meyvesi alsın, pasta yesinler.' diyecekler. Ama Türkiye'yi bu çemberin dışına çıkaracağız, baharda yapacağız hep birlikte." sözlerini sarf etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum