Kilometre Düşürene Ceza Yolda

Kilometre Düşürene Ceza Yolda

Kilometre Düşürene Ceza Yolda

Bursa Galericiler Odası Başkanı aracı olan milyonlarla ilgili önemli bir başvuruda bulundu. Yanık: Araç alım satımlarda yaşanılan en büyük problem olan araç kilometresi düşürmek suretiyle oluşan mağduriyetlerin olduğunu ve haksız kazançların elde edildiğini bildirdi. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için böyle bir adım attıklarını anlattı.

Yanık; kurumlarca yapılan istişarelerde noter üzerinden alım satım yapılırken kilometrenin ruhsata işlenmesiyle mağduriyetlerin giderilebileceğini bildirdi. Eğer aracın kilometresiyle oynanılmış ise hangi alıcıdayken oynandığı daha rahat tespit edilerek cezai işlemlerin kime nasıl uygulanacağı daha rahat ortaya çıkacaktır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği tarafından olumlu karşılanarak tarafımıza verilen cevapta aynen şu ibareler yer almaktadır. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye Noterler Birliği toplantı yaparak çıkan kanaatte noterden beyana dayalı satış sözleşmesi ne yazılması yönünde uzlaşılmıştır. Yapılacak işlemlerin daha sağlıklı ve daha güvenli yapılabilmesi açısından en kısa sürede zorunlu hale getirilmesi ve bu şekilde ortada olan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması planlanmaktadır.

Beyanlarına aksi bir şekilde kilometresiyle oynanmış araçlar tespit edildiği zaman yasalaşması halinde 5 yıl gibi bir ceza verilebileceği  ve para cezalarıyla cezalandırılabileceğide konuşulmaktadır. Hakan Yanık; bu düzenlemenin hayata geçirilebilmesi için gereken adımlar atılacağını ve daha fazla mağdurların oluşmaması için takipçi olacağını belirtti. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.