Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödülü kazanan Arda Ayten idolünü açıkladı

Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödülü kazanan Arda Ayten idolünü açıkladı

Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödülü kazanan Arda Ayten idolünü açıkladı

Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödülü kazanan Arda Ayten idolünü açıkladı
Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyonluk büyük ödülü kazanan yarışmacı Arda Ayten konuştu: Gençlere inanın...
Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödülü kazanan Arda Ayten idolünü açıkladı
Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyonluk büyük ödülü kazanan Arda Ayten Takvim'e konuştu:

"Bizi sürekli eleştirenler, inanmayanlar var. Başarısızlıklarını örtmeye çalışıyorlar. Türk gençliği kendine inanırsa her şeyi yapar."

"Gençlerde ciddi bir bilgi isteği var. Gelenekleri dışlamıyor, kültürümüze sahip çıkıyorlar. Ancak bir rehbere ihtiyaçları var."

İDOLÜM ORTAYLI VE SANCAR

Arda Ayten, kendisine Prof. İlber Ortaylı ve Nobel ödüllü Prof. Aziz Sancar'ı rol model aldığını söyledi.

Kim Milyoner Olmak İsterde büyük ödülü kazanan Arda Ayten idolünü açıkladı
ARDA AYTEN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA


Bir milyonluk soruyu açtırmadan önce genç yarışmacıyla sohbet eden Kenan İmirzalıoğlu, Arda Ayten'in heyecanını paylaştı. Kitaplara karşı büyük bir ilgisi olduğunu ifade eden 20 yaşındaki Arda Ayten, lisans eğitimine Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde devam ettiğini ifade etti. Yarışma boyunca bilgisini ve kültürünü konuşturarak başarılı bir performansa imza atan Tıp Fakültesi öğrencisi Arda Ayten, anne ve babasının 4 yaşında iken boşandıklarını belirterek babasının şimdiye kadar kendisini asla arayıp sormadığını dile getirmesiyle yürekleri dağlamıştı. 

12. SORUYU GÖRMEYE HAK KAZANAN ARDA AYTEN'İN HÜZÜNLÜ ANISI!

Bir milyonluk soruya ulaşan yarışmacı Arda Ayten, lisede aynı sınıfta okuduğu arkadaşı Kadir'i kaybettiğini ve çok etkilendiği için üniversite sınavından düşük puan aldığını söyledi.

ARDA AYTEN, KİM MİLYONER OLMAK İSTER'DE BİR MİLYONLUK SORUYU AÇTIRDI!

Kim Milyoner Olmak İster yeni sezonun ilk bölümünü bir milyonluk soruyla açtı. Bir milyonluk soruda Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı on kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nda Vatan, Kan, Toprak ve Yurt kelimenden hangisinin diğerlerinden daha az sayıda geçtiği soruldu. "On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer?" sorusunu yöneltilen Arda Ayten'in bir milyonluk soruyu bilip bilmediği merak konusu oldu.

ARDA AYTEN BİR İLKİ BAŞARDI VE BİR MİLYON DEĞERİNDEKİ ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU!

Kim Milyoner Olmak İster'de bir ilk yaşandı ve Arda Ayten, 12.soruya doğru cevap vererek bir milyon değerindeki ödülünün sahibi oldu. Kenan İmirzalıoğlu, genç yarışmacıyı sarılarak tebrik etti. Arda Ayten, ödülünü Kenan imirzalıoğlu'nun elinden aldı.


KİM MİLYONER OLMAK İSTER'DE 1 MİLYON KAZANAN ARDA AYTEN'İN İLK SÖZLERİ

'4 KİTAP YAZDIM'

"Öncelikle İngilizce ve Fransızcamı ilerleteceğim. Sonra Türkiye'yi ve tüm dünyayı gezeceğim. Özellikle Berlin ve Viyana Flarmoni Orkestraları'nın konserlerine gitmek istiyorum" dedi. Bu yıl 218 kitap okuduğunu belirten Arda Ayten, "Zaten yarışmaya da daha çok kitap alabilmek için katılmıştım. Şimdi daha çok kitap okuyacağım. Özellikle, roman, sosyoloji, psikoloji, öyküler ve felsefe içeren kitaplar okuyorum" diye konuştu. 4 kitap yazdığını belirten Arda sözlerini şöyle sürdürdü:

Kitaplarımın bazıları anılarımdan oluşuyor. Henüz taslak halindeler. 4'üncü kitabım olan, asıl üzerinde durduğum "Gecenin Kıyısı" adını verdiğim 4'üncü kitabım. O bir roman. Bir yazarın yarım bırakılmış kahramanı ve kendi dünyasındaki kendini tanımlama çabasını anlatıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.