KİMLİK VE EHLİYETTE YENİ DÖNEM!

KİMLİK VE EHLİYETTE YENİ DÖNEM!

KİMLİK VE EHLİYETTE YENİ DÖNEM!

Ehliyet ve kimlik kartlarıyla ilgili bir gelişme yaşandı. Kimlik ve ehliyette yeni dönem başlıyor. 2016 yılından önce alınmış ehliyetlerin değişmesi gerekiyor. Hala eski ehliyetini kullanıp da yenilemeyenler için süre verildi. Ehliyetini verilen süreye kadar yenilemeyenlere para cezası kesilecek. Ayrıca kimlik kartı ile ehliyet birleştirme yapılabiliyor. Bunu yapan ehliyet ve kimliği ayrı ayrı taşımaktan kurtulacak.

Ehliyet sahiplerine açıklama yapıldı. Hala eski ehliyetini kullanıp da yenilemeyenler için süre verildi. Bakanlıktan eski ehliyetin değiştirilmesiyle ilgili uyarı geldi. Ehliyetini verilen süreye kadar yenilemeyenlere para cezası kesilecek. Bu nedenle belirlenen süreye kadar ehliyetin yenilenmesi gerekiyor. Aksi taktirde süre dolduğunda cezası olacak. Ehliyet yenileme işleminde son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyet geçersiz olacak.


 
EHLİYET YENİLEME RANDEVUSU NASIL ALINIR?
Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından alınıyor. Gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatıran kişiler yenileme işlemlerini kolayca yapabiliyor.

2022 EHLİYET YENİLEME EVRAKLARI NELER?
Kimlik Belgesi, sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı, 1 adet biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan, adli sicil belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)

EHLİYET YENİLEMEDE SON TARİH NE ZAMAN?
Ehliyet yenileme son başvuru tarihi 31.12.2022’dir. Belirtilen tarihe kadar eski ehliyet kullanılabilir.


2022 EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?
Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL’dir. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: 280+60 TL’dir.

KİMLİKTE YENİ DÖNEM! KREDİ KARTI GİBİ KULLANILABİLECEK
Öte yandan yeni kimlik kartlarının kullanım alanlarında genişlemeler meydana geliyor. Yeni kimlik kartları ehliyetle birlikte kullanılabiliyordu yani ehliyet yeni kimlik kartına entegre edilebiliyordu. Geçtiğimiz haftalarda bu alanda yeni bir gelişme daha yaşanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı program sonrası yaptığı konuşmada yeni kimlik kartlarının artık kredi kartı gibi kullanılabileceğini duyurdu.

KİMLİK KARTLARINA ÖDEME SİSTEMİ YÜKLENECEK
Maliye Bakanlığı ile birlikte ortak bir çalışma yürüttüklerini belirten Soylu kimlik kartlarının kredi kartı gibi kullanılabilmesi için çalışmaların yüzde 80’inin tamamlandığını söyledi. Şu anda çalışmalar hala devam ediyor. Uygulama devreye alındığında artık vatandaşlar yeni kimlik kartlarını yalnızca nüfus cüzdanı gibi kullanmakla kullanmayacaklar aynı zamanda da hem alışveriş yapabilecekler hem de kredi işlemini gerçekleştirebilecekler; yine aynı zamanda birçok işlerinde para transferleri yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.