'Kirada indirim yaparım'

'Kirada indirim yaparım'

Kiralık ev arayışında olan genç bir kadının ev sahibi ile arasında yaşanan diyalog, sosyal medyada olay yarattı. Ev sahibinin ahlaksız teklifini ifşa eden kadına destek yağdı.

İngiltere'nin Kent şehrinde yaşayan Georgia Linehan, bir süredir krialık ev arayışındaydı. Tam aradığı gibi bir yer bulduğunu düşünüyordu ki, aldığı ahlaksız teklifle sarsıldı.

Georgia Linehan'ın ev sahibiyle arasında geçen ve Twitter'da deşifre ettiği WhatsApp konuşmaları olay yarattı.

Ev sahibinin, Georgia ile arasında geçen konuşmalarda, Whitstable'daki Regent Caddesi üzerindeki evin fotoğraflarını gönderdiği görülüyor.

İsmi açıklanmayan ev sahibi, kirayı soran Georgia Linehan'a ücretin 695 sterlin olduğunu söylüyor.

Bir çocuk annesi genç kadın, bu haber karşısında memnun oluyor ve evin hem lokasyonunu hem de kirasını uygun bulduğunu belirtiyor.

Ev sahibine, "biraz düşünüp birkaç gün içerisinde geri dönüş yapacağını" söyleyen Georgia Linehan, hiç ummadığı bir karşılık alıyor.

Ev sahibi, bu kez genç kadına eğer ilgisini çekerse "Kirada indirime gitmek için bir opsiyon" olduğundan bahsediyor.

Georgia Linehan, bunun nasıl olacağını sorduğunda ise hayatının şokunu yaşıyor.

Bir modellik ajansı olduğunu söyleyen adam, bazı kiracılarla işbirliği içerisinde çalıştığını ve eğer göğüslerinin fotoğrafını yollarsa Giorgia'ya kirada 200 sterlin indirim yapacağını söylüyor.

Aldığı ahlaksız teklif sonrasında boş durmayan Linehan, "erkeklerden nefret ettiğini" söyleyerek olayı Twitter'da ifşa etti.

Utanç verici olay, sosyal medyada da tartışma yarattı. Bazı sosyal medya kullanıcıları olayı "skandal" olarak nitelendirirken, bazıları ise durumla alay etti.

Teklife olumlu yaklaşan sosyal medya kullanıcıları da vardı. "200 sterlin iyi para" şeklinde yorum yapan bir Twitter kullanıcısı, Georgia'ya teklifi kabul etmeyerek hata yaptığını söyledi.



Georgia Linehan ise, "şakayı bir kenara bırakmak gerekirse internette ne kadar tehlikeli insanlar olduğunu hatırlatan bir durum" yorumunu yaptı.

Linehan, "Yaşayacak bir yer bulmak bile, kadınlar için bu denli zorlu olabiliyor. Tacize uğramadan kiralık ev bile bulamıyoruz. Kendinize dikkat edin kızlar." diye yazdı.

İngiliz Daily Star gazetesinin aktardığı habere göre, Georgia Linehan'ın yaşadığı olayı anlattığı tweet, binlerce kez paylaşıldı


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.