Kırmızı Örümcek İlacı Nedir?

Kırmızı Örümcek İlacı Nedir?

Kırmızı örümcek ülkemizde sık görülen zararlı sınıfında yer alan örümcektir.

 

Yüksek hava sıcaklıkları, değişen iklim koşulları gibi faktörler sayılarını arttırmaktadır. Kırmızı örümcekler tarımsal ürünlere zarar verir. Bunun için kırmızı örümcek ilacı kullanılır. Kırmızı böcek ilacı olarak belirlenen oranlarda; azadirachtin 10g/l, Bifenazate 240 g/l, Clofentezine 500g/l, Hexythiazox 50 g/l, Etoxazole 110 g/l, Fenpyroximate 50 g/l kullanılır.

Ayrıca kırmızı örümcek ilacı, küçük yapraklı sebzelerde 3 veya daha fazla, büyük yapraklı bitkilerde 5 veya daha fazla kırmızı örümcek görüldüğünde kullanılması gerekiyor. Mayıs ayı itibariyle örümcek olup olmadığı kontrolleri yapılmalıdır.

Kırmızı Örümcek Zararları

Kırmızı örümcek sert ve yumuşak çekirdekli ağaçlarda sık görülür. Verim kaybına sebep olur. Örümcek yaprakların öz suyunu emerek beslenir. Beslenilen yapraklar yavaş yavaş ölür. Yoğun örümcek olan kısımlarda bitki üzerinde örümcek ağları bulunur. Yüksek oranda verim kaybına sebep oluyor. %40 ile %60 arasında verim kaybı oluşmaktadır. Ayrıca kırmızı örümcek çok farklı virüs taşıyıp bunları yaymaktadır. Kırmızı örümcek fark edildiğinde kırmızı örümcek ilacı hemen kullanılmalıdır. Sizler de https://www.hortiturkey.com/zirai-mucadele/kirmiziorumcekler adresinden inceleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.