KİT ve özel bütçeli kamu kuruluşları Taşeronlarına KADRO Teklifi TBMM'ye Geldi!

KİT ve özel bütçeli kamu kuruluşları Taşeronlarına KADRO Teklifi TBMM'ye Geldi!

Memurlarahaber.com ÖZEL HABER KİT ve özel bütçeli kamu kuruluşları Taşeronlarına KADRO Teklifi TBMM'ye Geldi!

375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 12 Kasım 2018 tarihi ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunuldu. Kanun teklifi ile Kamu İktisadi Teşebbüsleri ile Özel bütçeli kamu kuruluşları ile kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerde çalıştırılan TAŞERON İŞÇİLERE kadro verilecek

İŞTE KANUN METNİ

KİT ve bazı işçileri kapsamadı! Ancak yapılan düzenleme taşeron işçilerin tamamını kapsamamıştır. Kapsama alınmayan kuruluşların başında KİT'ler gelmektedir. KİT'leri ve özel bütçeli kamu kuruluşlarını kapsam dışında bırakmak eşitlik ve hakkaniyet ilkelerine aykırı olmuştur.

Taşeron kadrosunda % 70 sorunu! Tüm şartları taşıdıkları hâlde ihalelerin yaklaşık maliyeti içinde personel giderleri yüzde 70'in altında olduğu gerekçesiyle birçok bakanlık ve kurumda çalışan taşeron işçilere de kadro verilmemiştir.

Bilgi işlemci, laborant, tekniker, kimyager, radyolog, kiralık araç şoförü, joker işçi gibi binlerce taşeron işçisi kadro alamadığından büyük bir şok yaşamıştır. İhalelerde personel çalıştırmanın yanı sıra malzeme, cihaz, yazılım ve benzeri işlerde olması bu çalışanların taşeron işçisi olduğu gerçeğini ortadan kaldırmamaktadır.

4 Aralık 2017 tarihinden önce çalışmış olanların kapsam dışında bırakılmış olması da hakkaniyete uygun düşmemiştir. Çünkü yıllarca taşeron işçi olarak çalışıp 4 Aralık öncesi görevlerine son verilmiş olanlar kadro alamamış iken sadece 4 Aralık günü işe başlayanlarsa kadroya geçirilmiştir.

Amacın taşeron işçisi çalıştırılmasına son verilmesi olduğu düşünüldüğünde kurum ve ihale ayrımı yapılmadan taşeron işçilerin tamamının kadroya geçirilmesi daha uygun olacaktır, adalet ve eşitlik ilkeleri de bunu gerektirmektedir.

Kanun Teklifi ile en az altı ay taşeron işçisi olarak çalıştığı halde sürekli işçi kadrolarına alınmayan yüzde 70 mağdurları ve 4 Aralık mağdurları ile KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları ve kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerde çalıştırılan taşeron işçilerinin sürekli işçi kadrolarında istihdamı öngörülmektedir

GELİŞMELERİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ. MEMURLARAHABER.COM KİT VE TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO ALMASI YOLUNDA HER ZAMAN YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum