KİT ve TEDAŞ, EÜAŞ, TEİAŞ Taşeron İşçiler Erdoğana Yazdı

KİT ve TEDAŞ, EÜAŞ, TEİAŞ Taşeron İşçiler Erdoğana Yazdı

KİT ve TEDAŞ, EÜAŞ, TEİAŞ Taşeron İşçileri İsyan Ediyor

Taşeronların kadroya geçişleri sürecinde kadro bulamamış olan ve sayıları yüzbinleri bulan KİT‘ler artık haklarının verilmesini istiyor. KİT taşeronları Cumhurbaşkanı Erdoğan‘a önemli bir mektup yazdı.

Taşerona kadro süreci tamamlandıktan sonra çeşitli nedenlerle hala taşeron olarak kalan ve kadro bulamayan işçiler gerek bireysel olarak, gerekse sendikalar üzerinden taleplerini yineliyor. KİT’ler başta olmak üzere kadro alamayan taşeronlar bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a doğrudan bir mektup yazarak taleplerine cevap istedi.

KİT kapsamında olan ve TEDAŞ, EÜAŞ ve TEİAŞ firmalarında kadro alamamış emekçiler Tes-İş sendikası vasıtası ile bir dilekçe yazdılar. Sayıları 4 bin 278 olan taşeron işçiler, asıl işi kendilerinin yaptığını belirterek artık kurumlarında sürekli işçi olmak istediklerini ve kadroya geçmek istediklerini dilekçe ile Cumhurbaşkanı’na bildirdiler.

Kadro talep eden işçiler ayrıca iş güvenliği konusunda ve çalışma koşulları konusunda da iyileştirme talep ettiler. Bu dilekçe Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na iletildi. Artık cevap bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.