KORKUTAN 2. DALGA AÇIKLAMASI!

KORKUTAN 2. DALGA AÇIKLAMASI!

KORKUTAN 2. DALGA AÇIKLAMASI!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kluge, Avrupa ülkelerinin iyiye gittiğini ancak rehavete kapılmamaları gerektiğini belirterek, 2. dalga için eylül ayını işaret etti. Öte yandan DSÖ uzmanlarından Dr Maria Van Kerkhove, giderek daha genç insanların koronavirüs nedeniyle ağır hastalık geçirdiğini belirtti.

İnternet üzerinden düzenlenen çevrimiçi brifingde konuşan Kluge, birçok Avrupa ülkesinde salgının iyiye gitmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ancak bu ülkelerdeki hükümetlerin rehavete kapılmaması gerektiğini belirtti.

 

 
‘SONBAHARA HAZIRLANMALIYIZ’
Kluge, “Avrupalı ülkelere şunu söylemek istiyorum; eğer durum iyiye gidiyorsa, bu kutlama yapma zamanı değil hazırlık yapma zamanıdır. Sonbahara hazırlanmalıyız” dedi.

Kluge, Kovid-19’da ikinci dalganın eylül ayında başlayabileceğini ve mevsimsel griple birlikte yayılabileceğini vurguladı.

Kluge, dünkü açıklamasında, “Kovid enfeksiyonunun tekrar yükselişe geçmesi gibi açık bir tehdit var, eğer durdurulmazsa ikinci bir dalga gelebilir ve çok yıkıcı olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ), giderek daha fazla gencin yeni tip Koronavirüs(Covid-19) sebebiyle ağır hastalık geçirdiği ve hayatını kaybettiği konusunda da dün bir uyarıda bulunmuştu.


 
Yetkililer, 60 yaş altında olan ve geçmişten gelen bir sağlık problemi olmayan kişilerin neden acil bakım ünitelerine alınacak kadar kötüleştiğini “daha iyi anlamak için” çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

DSÖ uzmanlarından Dr Maria Van Kerkhove, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında, “Hâlâ bilmediğimiz birçok şey var” dedi.

Genelde hastalığı ağır geçirenlerin yaşı ilerlemiş olan ve başka sağlık problemleri bulunan kişiler olduğuna dikkat çeken Kerkhove, “Bazı ülkelerde 30’lu, 40’lı, 50’li yaşlarındaki insanların yoğun bakıma alındığını ve öldüğünü görüyoruz” diye konuştu.

Kerkhove, “Giderek daha fazla genç insanın Koronavirüs sebebiyle ağır hastalık geçirdiğini görüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.