Koronavirüsü salgını kısırlık mı yapıyor?

Koronavirüsü salgını kısırlık mı yapıyor?

HERKES HASTANEYE KOŞMAYA BAŞLADI! KORONAVİRÜSÜ KISIRLIK MI YAPIYOR?

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salfgını 200’den fazla ülkeyi etkilerden bu salgından en çok etilenen ülkelerden biri olan ABD’de yeni bir iddia ortaya atıldı.

ABD’de hizmet veren sperm dondurma kliniklerinde koronavirüs sebebiyle patlama yaşandığını belirtti. Başvurulardaki hızlı artışın nedeninin ise koronavirüsün (Covid-19) erkekleri kısır bırakacağı endişen kaynaklandığı ortaya çıktı.

ERKEKLER KISIRLIKTAN KORKUYOR
Küresel tehdit haline gelen ve Çin’in Vuhan kentinde başlayan koronavirüs salgınında en çok ölüm vakasını meydana geldiği ABD, erkekleri kısırlık korkusu sardı. Amerika’nın bazı önde gelen Sperm dondurma klinikleri, satışlarında yüzde 20 yükselme olduğunu belirtti. Koronavirüsün ‘kısırlığa’ neden olduğuna dair herhangi bir çalışma olmamasına rağmen, erkeklerin bu konuda endişe ettiklerini belirtildi.
 
ABD’de bu konuda çalışma yapan ve önde gelen bir klinikte çalışan yetkili, erkeklerde salgın sebebiyle oluşan korkunun bilimsel çalışmalara dayanmadığını açıkladı. New York’ta hizmet veren başka bir klinik ise başvuruların sadece erkeklerden gelmediğini ve kadınlarında aynı kısırlık korkusunu yaşadığını bildirildi. Yüzlerce Amerikalı erkeğin spermlerini dondurma kararı aldığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.