Koronavirüsü tedavi etmişti! Ölüm tehditleri arka arkaya geldi

Koronavirüsü tedavi etmişti! Ölüm tehditleri arka arkaya geldi

koronavirüsü tedavi etmişti! Ölüm tehditleri arka arkaya geldi

O ilacı kullanarak koronavirüsü tedavi etmişti! Ölüm tehditleri arka arkaya geldi

Fransa'nın Marsilya Üniversite Hastanesinde koronavirüs hastalarının tedavisinde olumlu sonuç veren ilacı bulduğunu söyleyen Profesör Didier Raoult, ölüm tehditleri alıyor

Avrupa'nın diğer ülkelerinde olduğu gibi Fransa'da da koronavirüs salgınının önüne geçilemiyor. Ülkede on binlerce kişi virüs ile enfekte olurken bin 698 kişi de salgın sebebiyle hayatını kaybetti.

Fransa'dan geçtiğimiz günlerde ilaç tedavisine ilişkin güzel haberler gelmişti.

SITMA TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLACIN KORONAYA İYİ GELDİĞİNİ BULDU


Marsilya Üniversite Hastanesinde çalışan Profesör Didier Raoult, sıtma hastalığının önlenmesi ve tedavisinde kullanılan klorokin ilacının koronavirüs vakalarında da olumlu sonuç verdiğini söyledi.

 

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALMAYA BAŞLADI

Bulduğu bu tedavi yöntemini koronavirüs hastalarının iyileşmesinde kullanan Prof. Didier Raoult'a ölüm tehditleri gelmeye başladı.

Fransız basını, Prof. Didier Raoult'u tehdit eden şahıslara 'kamu hizmeti yürütenleri öldürmekle tehdit etmek ve gözdağı vermek' suçlamasıyla soruşturma açıldığını yazdı.

''BU SAÇMALIKLARA SON VERMEZSEN OLACAKLARI GÖRÜRSÜN''

Prof. Raoult'u arayan ve kim olduğu tespit edilemeyen şahıs "Yarın saat 14:00'e kadar bu saçmalıkları dile getirmeye son vermezsen, olacakları görürsün" sözleriyle tehdit ettiği belirtildi.

''GERİ ADIM ATMAK İÇİN DÖRT SAAT SÜREN VAR''

Bir gün sonra Raoult'a gönderilen mesajlarda ise "klorokin ilacıyla ilgili sözlerinden geri adım atman için dört saatten az süren var." denildi.

 

İLACI KULLANANLAR KORONAVİRÜSÜ YENİYOR

Doktor Rault'un açıklamalarına göre klorokin tedavisini kabul eden 24 hastanın yüzde 75'i koronavirüs salgınını atlattı.

BAŞBAKANLIK İLACI ONAYLADI

Fransa'da Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık Kararnamesi'ne göre, klorokinin Kovid-19'un tedavisinde doktor kontrolünde kullanabileceği belirtildi.

Ülkede, Kovid-19'un tedavisinde klorokinin kullanımını en çok savunanlardan Marsilya'daki Akdeniz Enfeksiyon Enstitüsü Genel Direktörü Prof. Dr. Didier Raoult, Twitter'dan yaptığı açıklamada, bu karardan dolayı Sağlık Bakanı Olivier Veran'a teşekkürlerini iletti.Ayrıca Fransız hükümeti, klorokinin ihracatını da yasakladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.