Koruyuculuğu geriledi

Koruyuculuğu geriledi

BioNTech aşısı için önemli açıklama: Koruyuculuğu geriledi!

Pandemi sürecinde delta varyantı ise endişe yaratıyor. Son olarak İsrail Sağlık Bakanlığı BioNTech aşısının koruyuculuğu %64’e geriledi açıkladı.

Türkiye’de milyonlarca kişi BioNTech aşısı için flaş bir açıklama yapıldı. İsrail Sağlık Bakanlığı aşının koruyuculuğunun, yayılan varyanta bağlı olarak yüzde 64’e gerilediğini duyurdu. İsrailde nüfusun yaklaşık %60’ı en az bir doz BioNTech aşısı vuruldu. Ancak hükümet tarafından yapılan son açıklamalara göre, BioNTech aşısının koruyuculuğu %64’e geriledi açıkladı

Ülkede pozitif çıkan hastalardan yüzde 42’si aşı olmuş kişilerden çıkıyor. Ancak aşının hastaneye yatışları ve ağır vakaları önlemede ise %93 etkili olduğu da yetkililer tarafından açıklandı.
İsrail’de aşının koruyuculuk oranının düşmesi ülkede yayılmaya başlayan Delta varyantı kaynaklı olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Söz konusu varyant sonrası ülkede günlük vaka sayısı 400’ün üzerinde tespit ediliyor.

Türkiye’de delta varyantı var mı?
Sağlık Bakanlığı Türkiye’de delta varyantı ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandu:

“Delta plus 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü. Bunlardan biri İstanbul, Ankara’da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin de genel durumları iyi, ayaktan takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil. Delta ise sayıları giderek artıyor, 284’lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30’u buldu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.