Kosova'da öğrencilerin videosu meclisi karıştırdı

Kosova'da öğrencilerin videosu meclisi karıştırdı

Kosova'nın Gilan kentindeki Thimi Mitro ortaokulundaki bir sınıfta öğretmen dersteyken çekilip internetteki video paylaşım ağlarına konan görüntü Kosova Meclisi'nde tartışmalara neden oldu.

ÖĞRETMENE SÖZLÜ TACİZ

Thimi Mitro ortaokulunun dördüncü sınıfında ders sırasında öğrencilerden biri tarafından telefonla çekilen görüntülerde; öğrencilerin A.D isimli tarih öğretmenine karşı saygısız tavırları ve tacize varan davranışları yer alıyor. Öğrencilerin, ders sırasında masalara vurarak bağırdığı, öğretmeni dinlemediği görülüyor. Öğrencilerden biri durumu biraz daha abartarak öğretmen masasına gidiyor ve koltuğunda oturan öğretmenini rahatsız ediyor.
EĞİTİM BAKANI'NIN İSTİFASI İSTENDİ

Muhalefet partileri, yıllardır Kosova ortaokullarındaki eğitimin gerekli seviyede olmadığını, öğretmenlerin öğrenciler üzerinde yeterince otorite kuramadığını ve öğrencilere verilen cezaların caydırıcı olmadığını söylüyorlardı. Ancak Thimi Mitro ortaokulunda öğrencilerden biri, sınıfta çekilen görüntüyü muhalefet partisi milletvekiline gönderdi. Milletvekili de okullardaki kötü disiplinsizliğin mecliste konuşulmasını istedi. Meclis genel kurulunda bu konu görüşüldüğü sırada, görüntüleri delil olarak sunan muhalefet milletvekilleri ile iktidar milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Tartışmalar sırasında Eğitim Bakanı Ram Buya'nın istifası istendi. Ancak yapılan oylama sonucunda Ram Buya istifa etmekten kurtuldu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.