KPSS 2016/1 ATAMA KONTENJANLARI AÇIKLANMA ZAMANI

KPSS 2016/1 ATAMA KONTENJANLARI AÇIKLANMA ZAMANI

KPSS 2016/1 ATAMA KONTENJANLARI AÇIKLANMA ZAMANI

Geçtiğimiz yıl ilk merkezi memur atamasında olduğu gibi bu yıl da 22 Haziran- 01 Temmuz 2016 tarihleri arasında KPSS 2016/1 yerleştirmesi için başvurular alınmaya başlayacak. KPSS tercihlerine tam da bir ay kala Devlet Personel Başkanlığı'nın ÖSYM'ye kadrolar hakkında bilginin verilmesi bekleniyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercih kılavuzu ve atamaya esas olacak tüm branşlar ve atama kontenjanları başvurulara bir hafta kala açıklanacak. Geçtiğimiz yıl aynı başvuru döneminde alınan başvurular için kontenjanlar 14 Haziran Pazar günü açıklanmıştı. Aynı şekilde bu yıl da en geç 14 Haziran Salı gününe kadar açıklanacak

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tüm kurumların kadro taleplerini almış ve bu doğrutuda yaptığı incelemeler sonucunda da ÖSYM’ye göndermekte. Kadroların yer aldığı tercih kılavuzu ÖSYM'ye gönderilmesini müteakip kontenjanların da açıklanması süreci işleyecek. 

Bugün sınava girecek tüm adaylarında sınav sonrası artık gözü kulağı Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM’nin yapacağı açıklama ve kılavuzlarda olacak. Geçen yıl  KPSS 2015/1 atamasında 13 bin 213 kadronun bu yıl arttırılmasını umuyoruz ve bu amaçlar tüm atama bekleyen adaylar adına bir kez daha adil ve ciddi sayıda alım yapılmasının gerekliliğini vurguluyoruz.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.