KPSS 2016/1 Merkezi Atama Tercihi Yapacak Olan Adaylar Dikkat

KPSS 2016/1 Merkezi Atama Tercihi Yapacak Olan Adaylar Dikkat

KPSS 2016/1 Merkezi Atama Tercihi Yapacak Olan Adaylar Dikkat

2016/1 kpss tercihleri nasıl yapılır, sınav ücreti nasıl yatırılacak, kimler tercih yapamayacak, kimler atansa dahi göreve başlatılmayacak gibi bir çok soru sitemize ulaşmaktadır.

Tüm adaylara ÖSYM 2016/1 KPSS merkezi atama tercih kılavuzunu incelemelerini öneririz.

Kimler başvurabilecek: 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS Lisans KPSSP3  ve 2014-KPSS Ortaöğretim Önlisans ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir. Daha sonra veya öncesinde yapılan sınavlarda ki puanlar kesinlikle kullanılmayacaktır.

Atanma için tercih yapacak adayların kesinlikle başvurdukları kadronun şartlarını tamamen karşılıyor olması gereklidir. Yani İşletme bölümü Lisans düzeyinde mezun olmak şartı varsa 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle mezun durumda olmayan biri tercih yapamaz. Veya Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası, Ehliyet vb. gibi sertifikalar istenen kadrolarda 1 Temmuz 2016 öncesinde sahip olanlar başvurabilecektir.

Adaylar tercihlerini 1 Temmuz 2016 tarihine kadar internet ortamında ÖSYM’ye resmi internet sitesinde yapılacaktır. ÖSYM’nin internet adresine giriniz ve önce Tercihler alanına ardından KPSS 2016/1 Tercih İşlemleri alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek tercihlerinizi yapabilirsiniz. Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirleyiniz ve 30’u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Adaylar tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Bu nedenle adayların bu işlemleri son güne bırakmayıp erkenden yapmaları kendi menfaatlerine olacaktır.

Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer almaktadır. Adayların “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeleri çok önemlidir. Tercihler yapacak adayların önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan program bilgisi mezun olunan alan program tablolarından kontrol edilmesi gereklidir.

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı veya banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, 11 Temmuz 2016 tarihine kadar ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacaktır.

Genel şartlar: Türk vatandaşı olmak. 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.)

Kamu haklarından mahrum bulunmamak. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamaları.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.(Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

Görevini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamaları. (Hangi görevin yapılmasına, hangi bedensel engel veya akıl hastalığı engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

Arff Memuru (İtfaiyeci), Avukat, Çözümleyici, Denizcilik Sörvey Mühendisi, Dil Ve Konuşma Terapisti, İcra Memuru, İçişleri Bakanlığı, İtfaiye Eri, Kaloriferci, Koruma Ve Güvenlik Görevlisi, Makina Ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü, Odyolog, Perfüzyonist, Programcı, Sağlık Fizikçisi, Şoför kadrolarına başvuracak adayların kılavuzda yer alan özel şartları okumaları gereklidir.

İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona daha önceki atamalarda yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar. KAYNAK: kamupersonelialimi

 

ÖSYM 2016/1 KPSS merkezi atama tercih işlemi yapmak için Tıklayınız.
ÖSYM 2016/1 KPSS merkezi atama tercih ücreti yatırmak için Tıklayınız.
ÖSYM 2016/1 KPSS merkezi atama tercih kılavuzu ve tüm dokümanlar için Tıklayınız. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.