KPSS 2016/7 sözleşmeli personel alımı tercihler nasıl yapılacak

KPSS 2016/7 sözleşmeli personel alımı tercihler nasıl yapılacak

KPSS 2016/7 sözleşmeli personel alımı tercihler nasıl yapılacak

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına alınacak 4 bin 984 sözleşmeli personel alımı kapsamında Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2016/7 tercih kılavuzu da yayınlanarak adayların tercihlerini yapmaları doğrultusunda rehber olacak tüm detaylar verildi.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları için nitelik kodları ile tüm programları ve alan/dalları yayınlandı. Alan ve dal dönüşüm tablosuna da aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. 

Başvuru yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm sözleşmeli pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları sözleşmeli pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemli olduğu açıklandı.

Adaylar tercihlerini yaparken özellikle aranan nitelikler ile ilgili kısımlarda yer alan bölüme dikkat etmeleri gerekiyor. Aday koşullara uyup uymadığını belirlemesi son derece önemli.

Kimler başvuru yapabilir? 2016-KPSS Lisans sınav puanı ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınav puanı ile adaylar tercihlerini yapacak. Tercih son tarihi tam olarak 3 Kasım 2016 23.59 olarak belirlendi. ÖSYM kılavuzdaki bilgiler doğrultusunda adayların kendileri ile alakalı detaylara ve özel şartlara dikkat etmesi gerektiği konusunda özellikle uyardı.

Atamalar hangi kadrolara yapılacak? 657 Devlet Memurları Kanunu 4/B maddesine göre atama yapılacak sözleşmeli pozisyonları ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi ayrı olmak üzere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Sağlık Bakanlığına 47, THSK’ya 847 ve TKHK’ya da 4 bin 100 sözleşmeli sağlık personeli alımı için kadrolar detayları ile belirlenmişti.

Bazı branşlar için önemli başvuru notu: Sağlık Fizikçisi, Odyolog, Dil ve Konuşma Terapisti ve Perfüzyonist pozisyonlarında tercih yapmak isteyen yüksek lisans mezunu adayların KPSS Tercih İşlemlerinin başlayacağı günden önce mutlak suretle Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapması gerekmektedir.

KPSS 2016 7 Merkezi Atama Kadro Dağılımı TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.