KPSS DE DARBE SORUSU

KPSS DE DARBE SORUSU

2017 KPSS Lisans sınavı bugün gerçekleştirildi. KPSS'nin genel kültür bölümünde yer alan güncel sorularında Kahraman Kazan sorusu dikkat çekti.

KPSS soruları 15 Temmuz’dan sonra ‘Kahraman’ ön adını alan ilçe hangisidir? Darbe girişimi esnasında hareketli dakikaların yaşandığı Ankara’nın Kazan İlçesi geçtiğimiz günlerde ‘Kahraman Kazan’ adını almıştı. Hafta sonu gerçekleştirilen KPSS’de adaylara sorulan soru ile Kazan İlçesi sınava giren adaylara yeniden hatırlatılmış oldu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilçede gösterilen yoğun mücadele ve can kayıpları nedeniyle ‘kahraman’ ön adı verilen bölge Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda da yer aldı. Ankara'da darbe girişimi sırasında darbecilerin karargah olarak kullandığı belirtilen ve adı Mürted olarak değiştirilen Akıncılar Üssü yakınlarındaki Kazan ilçesinin trafik tabelası değiştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesinde Kazan Belediyesi tarafından değiştirilen ilçe tabelasında 'Kahraman Kazan' ifadesi yer aldı. Darbe girişimi sırasında Kazan'da yaşanan saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetmişti. 

ERDOĞAN’IN ZİYARETİ ÖNCESİ TABELALAR DEĞİŞTİ

Ankara'da darbe girişimi sırasında darbecilerin karargah olarak kullandığı belirtilen ve adı Mürted olarak değiştirilen Akıncılar Üssü yakınlarındaki Kazan ilçesinin trafik tabelası değiştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesinde Kazan Belediyesi tarafından değiştirilen ilçe tabelasında 'Kahraman Kazan' ifadesi yer aldı.
Darbe girişimi sırasında Kazan'da yaşanan saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetmişti. 

2017 KPSS SORU VE CEVAPLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.