KPSS İle Yapılacak Son Atamada Lise Önlisans Kontenjanı Arttırılmalı

KPSS İle Yapılacak Son Atamada Lise Önlisans Kontenjanı Arttırılmalı

KPSS İle Yapılacak Son Atamada Lise Önlisans Kontenjanı Arttırılmalı

Son yıllarda KPSS ile yapılan merkezi alımlarda; gerek lisans gerekse ön lisans ve lise düzeyinden atanmayı bekleyen adaylara çok az bir kontenjan ayrılıyor.

 Bu konuyu daha önce lisans mezunları için gündeme getirmiş, KPSS ile yapılan merkezi alımlara neden az kontenjan ayrıldığını ifade etmiş, ayrılan kontenjanların yetersiz olduğunu bu sayının arttırılması gerektiğini SÖYLEMİŞTİK.

FAKAT LİSE ÖNLİSANS MEZUNLARI DA MAĞDUR

Takipçilerimizden bu yönden çok mesaj geldiği için, lise ve önlisans düzeyinden sınava giren adayların sesi olalım istedik. 2014 KPSS’ye ; lise düzeyinden 1.683.696 aday, ön lisans düzeyinden 779.314 aday girmiştir. 2014 KPSS sonuçları ile bugüne kadar 3 atama yapılmıştır. Yapılan 1. Atamada lise mezunlarına 530, önlisans mezunlarına 775 adet, 2. Atamada lise mezunlarına 2035, önlisans mezunlarına 4120, 3. Atamada ise lise mezunlarına 145, önlisans mezunlarına 575 kontenjan ayrılmıştır.

2014 KPSS sonuçları ile bugüne kadar yapılan merkezi 3 atamada toplamda lise mezunlarına 2710, önlisans mezunlarına 5470 kontenjan ayrılmıştır. 

2014 KPSS’ye giren lise ve önlisans adayları ile atananları kıyasladığımızda; sınava girip memur olanların oranı %1’i dahi bulmamaktadır. 

Bunun için 2014 KPSS sonuçları ile yapılacak olan son merkezi alımda lise ve önlisans düzeyinden sınava giren adayların kontenjanı arttırılmalıdır. Atama bekleyen adayların bu HABERİMİZİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMASI SES GETİRMESİ AÇISINDAN YERİNDE OLACAKTIR

MEMURLARAHABER.COM 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum