KPSS İSYANI onbinlerce kez paylaşıldı

KPSS İSYANI onbinlerce kez paylaşıldı

onbinlerce kez paylaşıldı

KPSS 2014 sorularının zorluğu ve hatalar KPSS'ye girenleri ve eğitimcileri isyan ettirdi. Eğitimci Cavit Ardıç imzalı, memur adaylarının isyanını anlatan yazı sosyal medyada on binlerce kez paylaşıldı.

Eğitim ve sınav sistemini sorgulayan öğretmen Cavit Ardıç'ın yazısı KPSS sınavındaki skandalları gözler önüne seriyor. ÖSYM'nin topa tutulduğu yazıda gerçekleri sade bir dille anlatan Cavit Ardıç'ın, memur adayları tarafından binlerce kez paylaşılan yazısını çok geçmeden kaldırması kafalarda soru işaretlerine sebep oldu. Özellikle KPSS adaylarının takip ettiği Ardıç'ın Facebook sayfasından durumu izah eden açıklamasında, bazı kişilerin siyasi amaçlarla kullandığı yazıyı silmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

İŞTE O YAZI VE YAZIYI KALDIRMASININ GEREKÇESİ

Cavit Ardıç:

"Bu bir haykırıştır.

Mesleğe başlayalı 15 yıl oldu ve bunun yaklaşık 14 yılını KPSS kurslarında Tarih öğretmenliği, idarecilik hatta yayınevlerinde yazarlık yaparak geçirdim.

Bu cümleleri yazmak inanın benim için de zor ancak duygularımın kaleme dökülmesini engelleyemedim.

Bugün sınav sonrasındaki sizlerin o haykırışları aslında yılların birikimiydi, kiminiz çok sinirlenmiş çatacak yer arıyordunuz, kiminiz sinirden gülüyor hatta internette, “telefon kulübesinde halay çekmek” gibi şakalar yapıyordunuz.

Büyük çoğunluğunuz ise sessiz kalıp gözyaşlarınızı ve öfkenizi içinize akıtıyordunuz.

Çünkü hayalleriniz geleceğiniz ve umutlarınız belki de ÖSYM’nin optik formlarında kalmıştı.

Biliyordum kiminiz bunun sonucunda evlenecek, evli olanlarınız çocuk yapacak, çocuklu olanlarınız ise o çocuğa daha insancı ve rahat bir hayat kuracaktı.

Hatta kiminiz yıllardır sizi sırtlamış yaşlı ananız ve babanızın yorulduğunu fark etmiştiniz ve biraz da onları sırtınıza almak istiyordunuz.

Bir yönetici olarak ben şahidinizim, sadece dersanemde olan arkadaşların değil tüm ülke genelinde arkadaşların aynı süreçten geçtiğini biliyorum.

Dershanem ülkenin genelinin bir kesitiydi. Dersse çalıştınız, soru ise çözdünüz, tekrar ise yaptınız.

Çoğunuz geçici işler yaparak yol parası ve kurs parasını ucu ucuna denkleştirdiniz çoğu zaman öğle yemeği yemiyordunuz yerine belki farklı bir yayının soru bankasını ya da deneme sınavını alırım diye, kantinden alışveriş yapmıyordunuz çünkü karşıdaki BİM’de kahve, su ve bisküvi daha ucuzdu ve kalan parayla bir sonraki günü de kurtarıp ailenize daha az yük olacaktınız.

Yirmili yaşları geçmiştiniz herkes sizden maddi ve manevi bir beklenti içindeydi.

Atanacaktınız aileden yükünüz kalkacak hatta onlara destek olmaya başlayacaktınız. Ancak gerçek şuydu sabah çıkarken babanız ya da annenizin veyahut eşinizin elinize tutuşturduğu birkaç kuruş para ağrınıza gidiyordu.

Bu bitecekti bunun ağır yüküyle sabah kalktınız ve o ağır sorular daha da ağırlaştırdı yükünüzü.

Netice olarak bu bir sıralama sınavıydı ve sınavınız kötü geçse de belki de diğerleri sizden daha kötü yapmıştı ve atanacaksınız. Ancak en verimli çağlarınızı dershane köşelerinde, kütüphanelerde hatta yayınevlerinin o iğrenç isimli kitaplarının arasında bıraktınız.

Atandınız ancak yaralı bir ruh haliniz var elinizde, mesleğinize heyecanlı bakamıyorsunuz, içinizde bir şeyler paslanmış yorgunsunuz.

Son anlattığım cümleleri siz değil devlet büyükleri düşünmeli.

Genç beyinlerini “Afrasyab” “Voynuk” gibi boş beleş şeylerle harap etmişti. Onların o enerjilerini ellerinden almıştı. Sonra da çıkıp neden ülkemizde üretkenlik yok neden insanlarda bir Japonya’daki gibi hareketlilik yok diyordu.

 Devlet yöneticilerine bu bir haykırıştır.

Bunu sen yaptın ve kızma ve bedelini bi zahmet öde…

Çünkü yıllarca süründürdüğün bu gençler senin yüzünden evlenemedi ve evlilik çağı geçtiği için artık evlenemiyor. (Herşey zamanında güzel)

O gençlerin bir kısmı geçim sıkıntısı yüzünden boşandı, atandıktan sonra yıkılmış bir yuvanın nafakasını ödüyor. (Paranın hayrını göremedi)

Bir kısmı çocuklarına daha iyi bir sosyal ortam kuramadığı için serseri çocuklarıyla boğuşuyor ve sana hizmeti ikinci plana atmış, iş yerinde ne olacak bu çocuk diye düşünüyor.

Bir kısmı ise ölen annesi ve babasına bir gün yüzü yaşatamadığı için vicdan yapıyor ve kendinden ve senden nefret ediyor."

SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN BU YAZI NEDEN KALDIRILDI?

Ankara'da KPSS adaylarını sınava hazırlayan tarih öğretmeni Cavit Ardıç, facebook sayfasından binlerce kişinin paylaştığı yazısını neden silmek zorunda kaldığını yine facebook sayfasından şu sözlerle açıkladı:

"Değerli arkadaşlar dün sınav çıkışı gördüğüm manzara beni duygulandırdı ve duygularımı kısaca karaladım. Tabiki ben edebiyatçı değilim bir tarih öğretmeniyim ve geçici olarak verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Fakat yazdığım yazı bir gün içinde bir çığ gibi büyüdü ve kontrolümün dışına çıktı. Yazıyı yazarken hiçbir ideolijiyi dikkate almadım beni bilenler bilir politik bir duruşum mesleğimi icra ederken yoktur. Fakat bu yazının bazı arkadaşlar tarafından ideojik tartışma konusu içine çekilmeye çalışıldığını görünce yazımı yayından kaldırdım. Herhangi bir şekilde kalbinin kırılmasına vesile olduğum birileri varsa kusuruma bakmasınlar.

Ayrıca yolumuz uzun önümüzde koskoca bir ÖABT sınavı var. Bu konuyla ilgili Tarih ve Sosyal Bilgiler başta olmak üzere diğer branşlarda da önemli paylaşımlar yapmaya çalışacağız. Sonuçta bu sınav hayatın önemli bir gerçeğidir. Bununla da olmuyor, bunsuz da olmuyor. Bazı arkadaşlar yazımı kaldırmamı yanlış anlamış. Öncelikle bu yazıyı bizzat kendi elimle Bimer'e gönderdim. Birçok sitede yayımlanıyor ve hatta ulusal bazı gazeteler de benden müsaade istedi yazımı yayımlayacaklar. Benim kaldırma sebebim beğeni sayfamda bazı arkadaşların birbiriyle polemik konusuna dönüştürmesiydi."KPSS  MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.