KPSS Şartı Olmadan Dışişleri Bakanlığı Devlet Memuru Alımı Yapıyor

KPSS Şartı Olmadan Dışişleri Bakanlığı Devlet Memuru Alımı Yapıyor

KPSS Şartı Olmadan Dışişleri Bakanlığı Devlet Memuru Alımı Yapıyor

Dışişleri Bakanlığı, Devlet Memuru alımı yapıyor. DPB'de yayımlanan ilana göre alımlara KPSS puanı olmayan adaylar başvuruda bulunabilecek. 

Lisans mezunu adayların başvuruda bulunabilecek...

50 Konsolosluk ve İhtisas Memuru alımının yapılacağı alımlar için talep edilen özel şartlar arasında  Yabancı Dil Sınavı puanı şartı. İngilizce, Almanca, Fransızca, Çince, Japonca, Arapça, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce ve Yunanca dil şartının bulunduğu alım ilanına başvuru yapacak adaylardan talep edilen diğer koşullar şu şekilde,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak (Sınava başvurabilmek için Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir), ) 01.01.2018 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir. YDS şartını sağlamak, 

YDS Puan Şartı

İngilizce için 25 memur alımı yapılacak. YDS şartı en az 85, Almanca ve Fransızca için kontenjan 10. Talep edilen YDS puanı 80. Çince ve Japonca için 70 YDS şartıyla 5 memur alımı yapılacak. Bu alımların dışında ayrıca Arapça ve Farsça, İspanyolca ve İtalyanca, Portekizce ve Yunanca alanlarından toplam 12 personel alımı yapılacak. Bu alanlar için talep edilen YDS şartı da en az 70 puan. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

DPB üzerinden yayımlanan ilan ile adaylara duyurulan personel alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 26 Kasım tarihine kadar internet üzerinden yapacaklar. Adaylar başvurularını bakanlığın web sayfası üzerinden talep edilen bilgilerin sisteme girilmesi usulü ile tamamlayacaklar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.