KPSS tarihinin değişme nedeni

KPSS tarihinin değişme nedeni

KPSS tarihinin değişme nedeni

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Demir, 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’de YÖK'ün aldığı kararla 140 baraj puanının 150'ye çıkarıldığını hatırlattı.

Sınav güvenliği bakımından tüm tedbirlerin alındığını belirten Demir, şu anda sorularının tamamının matbaada basılma aşamasında olduğunu ifade etti.

YGS'deki tüm soruları açıklanabilir mi? sorusuna Demir, "Bunu ÖSYM Yönetim Kurulunda görüşmemiz lazım. Bu hafta yönetim kurulunda görüşeceğiz. Kamuoyunda tümünün açıklanmaması, soruların saklı kalması diye bir şey söz konusu değil" cevabını verdi.

Soruları adayların gördüğüne değinen Demir, "Bu sene bir değişiklik yapabiliriz o konuda. Bunun ne faydası vardır, onu da hep birlikte göreceğiz. Malum böyle bir talep var, onu bir değerlendireceğiz" ifadesini kullandı.

KPSS'nin tarihinin öne çekilme nedenini de açıklayan Demir, Temmuz ayındaki sınavlarda görevli bulmakta zorlandıklarını belirtti.

 

Demir, "Sınavları biliyorsunuz üniversite öğretim üyeleri ve lise hocalarının saha göreviyle yapıyoruz.

O dönemde çok görev iadeleri ortaya çıkıyor. Onun için hatta daha yüksek ücret ödüyoruz görevlilere, yaz döneminde tatile gittiği için. Buna rağmen zaman zaman aksaklıklar oluyor, görevli bulmada zorlanıyoruz.

Kendi iş yükümüzü planlarken, bir yerde büyük bir yoğunluk oluştuğu zaman iş takviminde aksaklıklar oluyor. Bu yüzden bundan sonra kalıcı olmak üzere,

bu seneye mahsus değil, KPSS takvimini önceye aldık. Yönetmelikler de hak kaybına uğramayacak şekilde değiştirildi ve yayımlandı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Demir'in bu gerekçesine göre KPSS tarihi Haziran ayının son haftasına da alınabilirdi. Sınavın Mayıs ayında yapılacak olması yeni bir tartışma başlatacak gibi görünüyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.