Kredi kartı borçlarına 72 aylık yapılandırma kolaylığı

Kredi kartı borçlarına 72 aylık yapılandırma kolaylığı

Kredi kartı borçlarına 72 aylık yapılandırma kolaylığı

20 Eylül 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) ,  toplantıda ele alınan BDDK’nin sorumluluk alanındaki konularla ilgili basın açıklaması yayınlamıştı. Bu basın açıklamasına göre toplantıda 2014 yılından itibaren kapsamlı şekilde uygulanmakta olan makro ihtiyati tedbirlerin esnetilebileceği ve  taksit sayısının artırılarak büyümenin teşvik edilmesi konularının uygun görüldüğü bildirilmiş, kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarıyla ilgili önemli kararlar alınmıştı.

EKK kararlarına göre kredi kartlarının mevcut borç bakiyelerinin kart sahipleri tarafından talep edilmesi durumunda yapılandırılmasına imkan sağlanması öngörülmüştü. Böylece bir defaya mahsus olmak üzere  kredi kartı borcu ve tüketici kredisi borcu olan vatandaşlar, istemeleri halinde bu borçları 72 aylık bir süreçte ödeyebilecek. BDDK verilerine göre bu kapsama girebilecek olan toplam 17,5 milyar liralık borç bulunuyor. Taksit sayısının artırılması müşterilere ödeme kolaylığı sağlayacak. Ancak burada faiz oranı da büyük önem arz ediyor.

Ayrıca Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararları, kredi kartlarına uygulanabilecek taksit sayısında da artış sağlıyor. Kredi kartlarında genel taksit sınırının ve kurumsal kart harcamalarındaki taksit sınırının 9 aydan 12 aya çıkarıldığı açıklanmıştı. Akaryakıt, gıda, telekomünikasyon gibi harcamalarda ise taksit yasağı henüz kaldırılmış değil. Bunun yanında, 36 ayla sınırlandırılmış olan tüketici kredisi taksit sayısı ise EKK kararlarına göre 48 aya yükseltiliyor. Konut kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranına ilişkin sınırın %75’ten %80’e çıkarılmasına da hükmeden Ekonomi Koordinasyon Kurulu sonucunda açıklanan bu düzenleme planlarının ülke ekonomisini canlandırmak üzere olumlu katkılar yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.