KREDİYLE EV ALANLARA KDV İADESİ

KREDİYLE EV ALANLARA KDV İADESİ

KREDİYLE EV ALANLARA KDV İADESİ

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, krediyle ev alanlara müjdeyi verdi. 

KDV’yi geri alabilmek için dikkat edilecek husus, konutu finansal kiralama yöntemiyle almış olmak veya halihazırda sahip olduğu evi teminat göstererek almış olmak gerekmektedir. Eğer bu iki şarttan birisini taşıyorsanız, kredinizle beraber ödediğiniz KDV’yi geri alabileceksiniz. Finansal kiralama yöntemi, kiralayan (firma) ve kiracı arasında yapılan bir anlaşmadır.  Bu anlaşmaya göre kiralayan tarafından satın alınan bir malın mülkiyetini kiralayanda, kullanma hakkını ise kiracıda bırakan bir sözleşmedir.

KDV’nin iade edileceğini ve kredi sahibine verileceğini belirtmiştik. Peki hangi durumlarda ne kadar KDV iade edilecek? Eğer daireniz 150 metrekareden küçükse sizden %1 oranda KDV, eğer daireniz 150 metrekareden büyükse sizden %8 oranında KDV alınmaktadır. Kredi kullanarak ev aldıysanız bu KDV’leri geri alma hakkına sahipsiniz.
 
Kredide kullanılan KDV’leri geri alabilmek için yapılacak işlem çok basit. Tüketiciler, alınan KDV tutarını öğrendikten sonra Tüketici Hakem Heyetine başvurarak ödedikleri KDV’yi geri alabilirler. KDV’yi geri alabilmek için unutmamanız gereken önemli bir nokta: Evinizi alırken finansal kiralama yöntemiyle almış veya sahip olduğu evi teminat göstererek almış olmanız gerekmektedir. 

BUNUN GİBİ 2016 MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.