Kuaför, berber, cami, otel ve avm açılış tarihi

Kuaför, berber, cami, otel ve avm açılış tarihi

KUAFÖR, BERBER, RESTORAN, AVM, OTELLERİN AÇILACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Türkiye'de koronavirüse karşı alınan tedbirler kademeli olarak gevşetilmeye başlayacak. Ülkemizde normalleşme çalışmaları hız kazanırken, berber, kuaför, restoran, cami ve otellerin açılış tarihine ilişkin çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Berber, kuaför, restoran, cami ve oteller ne zaman açılacak?
 

 
Türkiye’de koronavirüs önlemleri kapsamında berber, kuaför, restoran, cami, AVM ve okullar kapatılmıştı. Bu salgına karşı alınan tedbirler doğrultusunda güncel vaka tablosundaki olumlu gidişat dikkat çekerken, hayatın normale dönüşüne ilişkin yorumlar gelmeye devam ediyor. Kritik Bakanlar Kurulu öncesi aldığı son bilgileri Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde paylaşan gazeteci Abdulkadir Selvi, “İşte normalleşecek sektörler” başlıklı yazısında normalleşme sürecinde atılacak adımları yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, esnetilecek olan corona virüs tedbirlerini köşesine taşıdı. Selvi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın hazırladığı veritabanınıdan bahsederek, ” Mayıs ayında küçük esnaf, berberler, kuaförler, kafe ve pastane, restoran gibi hizmet veren yerler açılıyor. Tabii çok sıkı önlemler geliyor.” ifadelerini kullandı.

İşte Selvi’nin ilgili yazısı…


 
Salgın sürecine ilişkin iyi, orta ve kötü senaryolar dikkate alınarak normalleşme sürecinin dinamik bir şekilde yönetilmesi kararı alındı. Hijyen, sosyal mesafe, maske kullanımı ve kalabalık yerlerde bir arada bulunulmaması, normalleşme sürecinin de kırmızı çizgilerini oluşturacak. Salgının yayılması ve bulaşın önlenmesi temel yaklaşım olmaya devam edecek.

GÖZÜNÜZ AYDIN
Koronavirüsle mücadele sürecinde berber ve kuaförlerin hayatımızda ne denli önemli olduğu ortaya çıktı. Erkeklerin bu konuda ne kadar beceriksiz olduğunu gördük. Bir milletvekili, “Benim eşim köylü kızı. Babasıyla koyun kırkmışlar. Eli yatkın. Beni eşim tıraş etti” diye anlatmıştı. Kuaförlerin kadınların hayatındaki önemi de bir kez daha ortaya çıktı. Sahte sarışınlar açısından zor bir dönem oldu. Neyse, bundan kurtuluyoruz. Yaşasın berberler ve kuaförler! Mayıs ayında küçük esnaf, berberler, kuaförler, kafe ve pastane, restoran gibi hizmet veren yerler açılıyor. Tabii çok sıkı önlemler geliyor.


TURİZM HAZİRANDA
Turizm Türkiye’nin bacasız sanayisi. Onlar mayıs ayını hazırlık süreç olarak değerlendirecekler. Konaklama, açık büfe ve sosyal etkinlikler sıkı kurallara bağlanıyor. Ama haziran ayında turistik tesisler açılıyor. Otel, motel, müze ve örenyerleri açılacak. Kültürel etkinlikler yine haziran ayında başlatılıyor. Ancak tatil merkezlerimiz açısından çözüm bekleyen bir sorun, turistlerin durumu olacak.


 
UÇUŞLAR HAZİRANDA
Türk Hava Yolları’nın iç hat uçuşları haziran ayında başlayacak. Dış hat uçuşları ise ülkelerin durumuna göre belirlenecek. Tren seferleri de haziran ayında başlıyor. Çalışma hayatı, adalet ve ekonomi ise haziran-eylül arasında kademeli olarak normalleşme sürecinde yerini alacak.

CAMİLER HAZİRANDA AÇILIYOR
Koronavirüs nedeniyle camilerde vakit namazlarının ve cuma namazlarının kılınması yasaklanmıştı. Bayram namazında da aynı yasağın devam etmesi bekleniyor. Ama haziran ayının ortasına doğru camiler ibadete açılacak.

65 YAŞA RAHATLAMA GETİRİLİYOR
Bugünkü Bakanlar kurulu toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 65 yaş ve üstündekilere dönük bir açıklama yapması bekleniyor. 21 Mart’tan bu yana dışarı çıkamayan 65 yaş ve üstündekiler için kısmı rahatlama getiriliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.