Kültür Bakanlığı 1000 Kamu İşçisi ve Kamu Personeli Alımı Yapacak

Kültür Bakanlığı 1000 Kamu İşçisi ve Kamu Personeli Alımı Yapacak

Kültür Bakanlığı 1000 Kamu İşçisi ve Kamu Personeli Alımı Yapacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy yaptığı açıklamalarında personel alımları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Ersoy söz konusu açıklamalarında farklı kadrolarda 1000 kamu işçisi ve kamu personeli alımı yapılacağını ifade etti. 

Konu ile ilgili olarak Bakan Ersoy söz konusu açıklamalarında kazı başkanlıklarının talebi üzerine arkeolog, sanat tarihçisi ve işçi ihtiyacının doğduğunu ve bu kadrolar kısa süreli çalıştırılmaktayken 12 aya çıkarıldığı ifade edildi.

950 KAMU İŞÇİSİ VE PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Kültür Bakanı Ersoy Türkiye'de yerli ve yabancı kazı başkanlıklarının olduğunu ifade ederek bunun 122 tanesinin yerli 31 tanesinin ise yabancı olmak üzere toplamda 153 kazı başkanlığının hali hazırda çalışmalar yaptığını ancak çalışma sürelerinin 2 ay gibi kısa süreli olduğunu alınan personelden verim alınmadan yeniden personel alımı ilanına çıkıldığını ve bu çalışmaları etkilediğini bu anlamda 2 ay süreli personel istihdamını 12 aya çıkardıklarını ifade etti.
Konu ile ilgili olarak Bakan Ersoy Bakanlığa 20 kazı başkanlığının başvuru yaptığını ifade eerek 2018 yılında uygun görerek personel istihdamı sağladılarını ancak bu sayıya 40 yerli kazı başkanlığının da eklendiğini ifade etti.


 
Ayrıca Bakan Ersoy açıklamalarında kazı başkanlıklarının artması ve personel ihtiyacının doğması kapsamında 600 arkeolog ve 250 sanat tarihçisi ve ihtiyaca binaen 100 işçi alımıyla birlikte bu yıl içerisinde yaklaşık 1000 kadar 950 personel alımı yapılacağını ifade etti.

Konu hakkında ilan yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.