Kültür Bakanlığı 500 Kütüphane Memuru Alacak. Kütüphane memuru alımı şartları nelerdir?

Kültür Bakanlığı 500 Kütüphane Memuru Alacak. Kütüphane memuru alımı şartları nelerdir?

500 Kütüphaneci, 50 Mühendis, 65 Mimar, 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı ve 20 Mütercim Tercüman alımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmış olduğu açıklamalar ile 500 personel alımı yapacağını duyurmuştu. 

Kurum bünyesinden memur alım ilanı bekleyen adayları umutlandıran bu duyuruda ayrıca alım yapılacak kadrolarda açıklandı. 

Bu kapsamda bakanlık sözleşmeli olarak 500 Kütüphaneci, 50 Mühendis, 65 Mimar, 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı ve 20 Mütercim Tercüman alımı yapacak. 

Devlet kurumlarında kütüphaneci olarak görev yapmak isteyen adayların Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan genel başvuru şartlarını sağlamaları gerekiyor. Bu başvuru şartlarına ek olarak adayların KPSS, Öğrenim ve diğer özel koşullara da haiz olmaları gerekiyor. 

* KPSS Şartı: 2018 yılında yayımlanan Kütüphaneci alım ilanında KPSS şartı en az 70 puan almış olmak şeklindeydi. 2019 yılında da KPSS başvuru şartının bu seviyede olması bekleniyor. 

* Öğrenim Şartı: Kütüphaneci olmak isteyen adayların üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren  bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik ve dokümantasyon ve enformasyon bölümlerinden mezun olması gerekiyor. 

Temmuz ayında yapılan zamların ardından Kütüphaneci maaşları da arttı. Yapılan zamların ardından aile yardımı ile birlikte mesleğe yeni başlayan bir Kütüphaneci 4 bin TL civarında maaş alıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.