Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

2019'da Kurban Bayramı'nın 11-14 Ağustos tarihlerine denk gelmesi ile ikramiyelerin 5 ila 9 Ağustos tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Bu tarihten önce emekli olanlar bin TL'lik bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.
12.5 MİLYON EMEKLİ VAR
Türkiye'de SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı sistemleri üzerinden milyonlarca emekli bulunuyor. Bu emeklilere ölüm aylığı alanlar da eklenince rakam 12.5 milyona çıkıyor. Kurban Bayramı'na kadar emekli olacaklar bu rakama dahil değil. Kurban Bayramı'na kadar emekli maaşı almayı hak edenler de ikramiye alacak.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA 10.7 MİLYAR TL ÖDENDİ
Ramazan Bayramı öncesi emekli bayram ikramiyeleri hesaplara yatırıldı. Devlet tüm ödemelerini 31 Mayıs'ta yaparken, sadece emekli bayram ikramiyeleri için kasadan 10.7 milyar TL çıktı. Kurban Bayramı'nda bu rakam 11 milyar TL sevilyelerine çıkabilir.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?
Emekli bayram ikramiyesi 2018'in Ramazan Bayramı'nda ilk kez ödendi. Emekli oılan vatandaşlara bin TL ücret yatırılırken, ölüm aylığı gibi sistemlerle emekli maaşı alanlara hissesi oranında emekli bayram ikramiyesi ödendi.

ÇİFT MAAŞTA NE OLACAK?

Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara ise en fazla ödeneğe imkân veren tek dosya üzerinden ödeme yapılacak. Hem kocasından hem babasından veya annesinden ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek.
 
Örneğin; dul eş hem babasından hem kocasından aylık alıyorsa ve kocasından dolayı aldığı ölüm aylığının oranı yüzde 50, babasından dolayı aldığı ölüm aylığı oranı yüzde 25 ise ikramiyesi 500 lira olacak.

Bu yıl yaklaşık 12.5 milyon kişi bayram ikramiyesi alacak. Maaşı 600-999 lira arasında olan 220 bin emeklinin geliri de bin liraya çıkarıldı. Böylece bin liranın altında bayram ikramiyesi alan tek bir vatandaş kalmadı. Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanacak.

Emekli bayram ikramiyesinden bu yıl emekli olanlar da yararlanacak. Bayramdan önce emekli maaşı alma hakkı olanlar emekli bayram ikramiyesi ödemesinden faydalanacak.

SGK'dan aylık alan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, ölüm aylığı alanlar, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI OLACAK MI?
 
Emekli bayram ikramiyesi zammı ile ilgili Türkiye Emekliler Derneği Ramazan Bayramı öncesi bir açıklamada bulundu. Zam talebinde bulunan Türkiye Emekliler Derneği, enflasyon oranının her yıl emekli bayram ikramiyesine de zam olarak dönmesini istediklerini belirtti. Ancak bu konuda somut bir gelişme olmadı. Emekliler bu yıl Kurban Bayramı'nda da 1000 TL alacak

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?
Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar gününe denk geliyor. Cumartesi günü de bankaların kapalı olduğu göz önüne alındığında emekli bayram ikramiyesinin 9 Ağustos Cuma günü emeklilerin hesabına geçmesi bekleniyor. Emekli bayram ikramiyeleri ile birlikte emekli maaşlarının da erken yatması muhtemel...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.