Kurban Bayramı İkramiyelerinin Hesaplara Yatacağı Tarih Belli Oldu

Kurban Bayramı İkramiyelerinin Hesaplara Yatacağı Tarih Belli Oldu

Kurban Bayramı İkramiyelerinin Hesaplara Yatacağı Tarih Belli Oldu

 İkramiyeler hükümet tarafından 5 - 9 Ağustos 2019 tarihleri arasında hesaplara ödenecek.

Bu yıl yaklaşık olarak 12,5 milyon emekli ikinci byram ikramiyesini alacak. Hükümet tarafından emekli ikramiyeleri 5 Ağustos 2019 ile 9 Ağustos 2019 tarihleri arasında ödenecek. 

5 - 9 AĞUSTOS ARASINDA ÖDENECEK

Kurban Bayramı için emekli ve hak sahiplerine yaklaşık 12 milyar lira bayram ikramiyesi ödenecek. Ödemelere ilişkin kesin tarih Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacak.

Bu tarihe kadar emekli olan vatandaşlar da bayram ikramiyesi alabilecek. Konu ile ilgili olarak hem eşi veya anne-babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek.

 
Örnek verilecek olursa dul eş hem babasından hem kocasından aylık alıyorsa ve kocasından dolayı aldığı ölüm aylığının oranı yüzde 50, babasından dolayı aldığı ölüm aylığı oranı yüzde 25 ise ikramiyesi 500 lira olacak.

Sabah Gazetesinden Hazal Ateş'in aktardıklarına göre yılda iki kez bin TL bayram ikramiyesini emekliler ve maluller alabiliyor. Ancak emekli vefat etmişse ikramiyeden hak sahibi eş ve çocukları da yararlanıyor. Bu kişiler yatırılacak olan bayram ikramiyesinden hisseleri oranında hak alıyorlar. 

İŞ GÖREMEZLİK RAPORU OLANLAR DA İKRAMİYE ALACAK

Bayram ikramiyesi alabilmek için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yok. Emekli, malul, dul ve yetim aylığı alanların ikramiyesi aylık aldıkları hesaba yatırılmak suretiyle bir başvuruya gerek kalmaksızın ödeniyor. Bunun yanı sıra iş kazası geçiren ve sürekli iş göremezlik geliri alanlara da bayram ikramiyesi veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.