KYK Burs Alabilmek İçin Onay Süresini Uzattı

KYK Burs Alabilmek İçin Onay Süresini Uzattı

KYK Burs Alabilmek İçin Onay Süresini Uzattı

Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenimine devam ederken burs ve kredi almak isteyen öğrencilerin onaylamaları gereken taahütname tarihini uzattığını açıkladı.

Yurt içinde ve yurt dışında öğrenim görmekte olup burs/kredi taahhütnamesini zamanında onaylayamayan öğrenciler için taahhütname onay süresi yeniden açıldı. KYK’dan burs/kredi hakkı kazanan ve kullanmak isteyen öğrencilerin taahhütnamelerini 25-30 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden onaylaması gerekiyor.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla burs/kredi başvurularını alan ve taahhütnamesini süresi içerisinde onaylayan öğrencilere ilk ödemeyi gerçekleştirmeye başlayan KYK, taahhütname onay süresini kaçıran öğrencilere ek süre tanıdı.


TAAHHÜTNAME ONAYI İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

KYK’dan burs/kredi hakkı kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin en geç 30 Kasım Cuma günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden onaylanması gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Burs/kredinin hangi durumda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesini okuyup onaylayan öğrencilere ekim, kasım, aralık ayları dâhil olmak üzere aralık ayında üç aylık ödeme yapılacak.

KYK’dan burs/kredi hakkı kazanan ama kullanmak istemeyen ve taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2018-2019 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Dileyen öğrenciler bir sonraki eğitim öğretim yılında (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) burs/kredi için tekrar KYK’ya başvurabilecek.

18 yaşından küçük öğrenciler

Burs veya kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından öğrenciler kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

15 yaşından küçük ya da anne/babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK il/yurt müdürlüklerine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor.

Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler 

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin kefaletname hazırlatma işlemleri için ise son gün yine 30 Kasım. 

Öğrencilerin kefaletname senedini yurt içinde noterler aracılığıyla hazırlatarak en geç 30 Kasım Cuma gününe kadar ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya/Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor. 

milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.