KYK burs ve kredi başvuruları başladı

KYK burs ve kredi başvuruları başladı

KYK burs ve kredi başvuruları başladı

ençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrenimi gören öğrenciler için verilen burs ve krediler için başvurular başladı. Adaylar e-devlet sistemi üzerinden veya KYK'nin internet sitesinden başvuruda bulunabilecekler. Başvurular 12 Ekim Çarşamba günü saat 23:59'a kadar yapılabilecek. Kurumdan burs veya öğrenim kredisi almakta olan öğrencilerin tekrar başvuruda bulunması gerekmiyor.

Bilindiği üzere KYK tarafından her yıl yeni başvurular alınarak, yükseköğrenim öğrencilerine burs ve kredi veriliyor. Yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere bu kapsamda burs veriliyor. Öğrenim kredisi ise üniversite öğrencilerini maddi yönden desteklemek amacıyla KYK tarafından verilen ve sonrasında öğrenciden Yurt İçi Üretici Fiyat (Yİ-ÜFE) endeksi eklenerek geri ödeme alınan ödeme türü.

 Başvuru aşamasında öğrencilerin internet üzerinden e-devlet sistemi aracılığıyla beyan esaslı başvuruları alınacak, herhangi bir belge istenmeyecek. Ancak dikey geçmiş yapmış olan öğrenciler yeni üniversitelerine ait öğrenci belgesi ve DGS sonuç belgesini; yatay geçiş yapmış olan öğrenciler ise yatay geçişle kayıt yaptırdığını gösterir öğrenci belge ve dilekçeyi KYK'ye göndermeliler. KYK başvuru sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.