KYK Burs ve Kredileri Ne Zaman Ödenecek? İşte detaylar:

KYK Burs ve Kredileri Ne Zaman Ödenecek? İşte detaylar:

KYK Burs ve Kredileri Ne Zaman Ödenecek? İşte detaylar:

2018-19 eğitim-öğretim yılında burs ve kredi alacak öğrencilerin adı KYK tarafından açıklandı. Bu gelişmenin ardından kredi ve burs almaya hak kazanan öğrenciler merakla KYK burs ve kredilerin yatacağı tarihi beklemeye başladı.İşte KYK burs ve krediler ne zaman ödenecek? KYK burs ve kredi ödemesi toplu mu olacak? KYK burs ve krediler hesaplara ne zaman yatacak? gibi soruların yanıtları....

BURS TAAHÜT ONAYI NASIL YAPILIR?

Burs ve kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için 18 Kasım 2018 saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından da yapılabiliyor. Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin de 18 Kasım 2018 saat 23.59'a kadar e- Devlet üzerinden taahhütnameyi okuyup onaylaması gerekiyor..

BURSLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?
 Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere 2018-2019 eğitim öğretim yılı başı olan ekim ayından itibaren ödeme yapılacak. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere ödeme yapılmayacak. Burs/krediler Ocak 2019 yılından itibaren ödenmeye başlanacak..

BURS VE KREDİ ÖDEMESİ TOPLU MU OLACAK?
KYK burs ve kredi ödemeleri toplu şekilde olmuyor. Ocak ayından itibaren ödemeler ay ay yapılacak..

BURS MİKTARI 500 TL OLDU
Burs/kredi Ocak 2018'den bu yana lisans öğrencilerine aylık 470, yüksek lisans öğrencilerine 940, doktora öğrencilerine de 1410 lira olarak ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere müjdeyi vermiş ve burs/kredi miktarını önümüzdeki yıl itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltme kararı aldıklarını açıklamıştı..


 

BURS/KREDİ ALMAKTAN VAZGEÇMEK MÜMKÜN MÜ?
KYK'dan burs/kredi almakta olan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.

 

.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.