KYK kredi ve burs başvuru tarihleri açıklandı

KYK kredi ve burs başvuru tarihleri açıklandı

KYK kredi ve burs başvuru tarihleri açıklandı

KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, kredi ve burs başvurularının alınacağı tarihi açıkladı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği kredi ve burs başvuruları tarihleri belli oldu. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencilerinin burs ve kredilerini Ocak ayında almaya başladıklarını hatırlattı. Aksu, bu yıl Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla öğrencilere Ekim, Kasım ve Aralık aylarını da kapsayacak şekilde burs verileceğini açıkladı.   

Genel Müdür Sinan Aksu, bu yıl 900 bin öğrencinin burs ve krediye müracaat etmesini beklediklerini belirtti. Aksu, Ekim ayının ilk haftası öğrencilerden burs ve kredi başvurularını alacaklarını ifade ederken, kredi ve burs başvurularının tamamı e-Devlet üzerinden yapılacak dedi. Öğrencilerin kendilerine verdiği bilgileri 11 devlet kurumundan doğrulattıktan sonra sonuçları açıklayacaklarını belirten Aksu, burs ve kredi başvuru sonuçlarını Kasım ayı içerisinde açıklamayı planladıklarını söyledi.

Sinan Aksu, geçen yıl 1,5 milyon öğrenciye burs ve kredi verdiklerini hatırlatarak, bu yıl da müracaat eden ve en fazla ihtiyaç sahibi olan ilk 150 binine burs, geriye kalan öğrencilere ise kredi vereceklerini kaydetti. Kredi alan öğrencilerden mezun olduktan sonra iki yıl ödeme talep etmediklerini hatırlatan Aksu, iki yıldan sonra işe girip SGK kaydının oluşmasının ardından öğrencinin aldığı kredi süresince geri ödeme yapması gerektiğini ifade etti. Çalışmaya başlamayan öğrenciler kredi ödemelerini erteleme hakkına sahipler.

2016 MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.