Lise Mezunu Adaylar Hangi Kurumlara Girebilir?

Lise Mezunu Adaylar Hangi Kurumlara Girebilir?

2016 Ekim ayında KPSS'YE girecek olan ortaöğretim mezunu adaylar hangi kurumlara girebilir? Nasıl memur olabilirler?

ALINAN KPSS PUANLARI İKİ YIL GEÇERLİDİR. YANİ 2018 YILINA KADAR ALINACAK MERKEZİ ALIMLAR VE KURUM ALIMLARINDA GEÇERLİLİĞİNİ KRUYACAKTIR.

Alınan puanlar ile yıl içerisinde düzenlenen Merkezi Atamalar ile lise mezunları memur olmak için tercih yapabildiği gibi aynı zamanda yine yıl içerisinde kurum ya da bakanlıkların açmış olduğu sözlü ve yazılı sınavlara girebilir. Bu sınavlardan başarılı olan lise mezunu adaylar memur olarak görevlerine sözleşmeli ya da daimi kadro ile başlayabilir.

LİSE MEZUNU KPSS ADAYLARI DEVLETİN HANGİ KURUMLARNDA MEMUR - PERSONEL - İŞÇİ OLABİLİR?

 LİSE MEZUNU Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar hangi kurumlara girebilir? Eski alım ve merkezi atamalar incelendiğinde adaylar;

Üniversiteler, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Ekonomo Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı
Yukarıda ki kurum ve bakanlıklar başta olmak üzere pek çok kurum kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere lise mezunu memur alımı yapmaktadır. Lise mezunu memur olabilmek için adayların mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.